De volgende 10 jaren – #LeWeb Parijs 2013

LeWeb 2013Daar sta je dan in een klein theater. Het is 2004. Je hebt je evenement “Les Blogs” genoemd want jij zit helemaal midden in de blogosphere met SixApart.

Je bent geïnteresseerd in tech en startups. Je wil dat er veel meer bedrijven starten in Frankrijk, in Europa. Je bent op zoek naar de voorwaarden waardoor het in Silicon Valley wel lukt en in Europa maar niet lijkt te gelukken.

Je hebt een paar vrienden uitgenodigd om te spreken over ondernemerschap. Veel van deze vrienden komen uit de VS. Je hoopt dat we met z’n allen leren over internet, bloggen, over tech en over startups.

Jouw naam is Loïc Le Meur en je werkt voor SixApart één van de betere blogoplossingen op dat moment.

Er kwamen zo’n 250 deelnemers luisteren naar deze verhalen. Het jaar er op kwamen er al 400 mensen naar “Les Blogs II”

We zijn nu 10 jaar verder. Naast LeWeb Parijs is er ook een LeWeb in London in de zomer. Het evenement is groter dan ooit. Met een mooi onderwerp “The Next 10 years”

“Over the past 20 years we’ve seen dramatic changes in technology. The 90’s brought the birth of the Internet with Yahoo!, Google, Paypal and millions of websites that revolutionized our daily lives. The communication driven device focus of the early 2000’s allowed us to browse the web anywhere, anytime, and Facebook and Twitter let us shape the groups, communities and knowledge resources that are changing the world today.  Our ability to innovate has been increasing at an incredible pace, so we’ve got to wonder: where are we headed next?”

Dit jaar komen er ongeveer 3.500 deelnemers naar LeWeb in Parijs om zich 3 dagen onder te dompelen in inspirerende verhalen van ondernemers, geldschieters, internet bedrijven en meer.

Er zijn veel startende ondernemers die proberen aandacht te winnen van de mensen die hopelijk geld over hebben voor hun project. Ieder jaar melden zich ongeveer 1.000 startups aan voor een plekje in de startup competitie.

Waarom ze allemaal zo strijden om een plekje in deze competitie?
Waarom ze de aandacht zoeken van investeerders tijdens Le Web? Omdat het werk. Zo is de LeWeb Start-Up Competitie winnaar, Waze, gekocht daar Google voor $1.3 miljard.

Een ander voorbeeld de winnaar van LeWeb’13 London Start-Up Competitie, Pricing Assistant, heeft €500.000 opgehaald in financiering 3 maande nadat evenement.

De sprekers en presentaties waar ik me op concentreer zijn voor grootste deel in de hoofdzaal.
Verhalen, inzichten en inspiratie van ondernemers die ik deel met jou. Hoe jij daar als ondernemende coach je voordeel mee kunt doen.

Loic en Gerladine Le Meur hebben weer een interessant programma in elkaar gezet.
Met veel bekende gezichten en nieuwe gezichten. Je vindt alle presentaties hier.

Le Web Paris 2013De presentaties die ik zeker niet wil missen zijn van

 • Guy Kawasaki
 • Garry Vaynerchuck – Q&A en Jab Jab Jab
 • Ramon de Leon
 • Brian Solis
 • Tony Tjan – trades of entrepreneurs
 • Carmine Gallo – presentations
 • Chris Daniels – Facebook
 • Rich Pierson – meditation
 • Dina Kaplan – Blip fear on internet entrepreneur for female
 • Robert Scoble – wearable computers
 • James Park – Fitbit
 • Ramez Naam – everything is connected
 • Marco Tempest – magic

Al heeft Loïc al veel grote en bekende sprekers en persoonlijkheden op het podium gehad, zoals Karl Lagerfeld, er staan nog steeds sprekers op zijn verlanglijsten. Elon Musk (oa Paypal en Tesla Motors) en Richard Branson (Virgin) zijn sprekers die Loïc graag op het LeWeb podium wil zien.

Net als voorgaande jaren
sta ik ook dit jaar weer op de lijst van officiële bloggers voor LeWeb. Dit betekent dat ik een ticket krijg van de organisatie. Alle andere kosten zoals de reis en overnachting zijn voor mijn rekening.

Met veel zin reis ik maandag 9 december weer af naar Parijs met de TGV om de inspiratie met jou te delen.

Volg 10-13 december LeWeb vanaf decideforimpact.com, mijn tweets op @ernohannink, of beter nog vanaf leweb.co en de Facebook pagina. https://www.facebook.com/leweb

Een kort historisch overzicht van Le Web door Maarten Schenk die bij iedere LeWeb is geweest.

Wie herken jij

PS als je goed kijkt in de presentatie van Maarten op de foto met de deelnemers (dia 5/20) dan zie je een aantal mensen die je misschien kent in de Nederlandse blog scene. Wie herken jij? Laat het horen in de reacties hieronder.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.