Voeg audio toe aan de marketing mix

Je hebt er vast wel eens van gehoord: Podcast. De manier om audio aan je weblog of website toe te voegen. Je kunt muziek maken (Melodiefabriek), een radio programma (Oh-la-la), of tekst uitspreken (FMK Radio).

Mijn bedoeling is om blogteksten ook op audioformaat beschikbaar te stellen. Zo kun je de audioversie downloaden op je iPod of MP3 speler en zo luisteren wanneer jij wilt in plaats van het artikel lezen.

Deze eerste audio opname is een overzicht van de apparatuur die ik gekocht en geïnstalleerd heb om dit goed te realiseren.

Na uitgebreid onderzoek voor de juiste microfoon heb ik gekozen voor de Blue Yeti.
Via Amazon.co.uk (aff) Blue Microphones Yeti USB Microphone
Ik heb deze microfoon bij bax-shop gekocht voor EUR 115,00
Deze microfoon heb ik via de USB aangesloten op de PC. De microfoon is wat groot en neem je dus niet even mee voor onderweg. De USB microfoon gebruik ik dus voor opnames aan mijn buro.

Het tweede apparaat heb ik juist voor onderweg gekocht. Zo kan ik snel wat opnemen, een gedachte, een idee, en presentaties die ik geef.
De Philips LFH0888
via Amazon.co.uk (aff) PHILIPS LFH0888/00 Voice Recorder + 4 x LR03 Alcaline Xtreme Power AAA Batteries + 2 Free
Ik heb de voice recorder gekocht bij de Voice recorder shop voor EUR 159,00

Voor het bewerken en opnemen heb ik Audicity geïnstalleerd. Dit is een open source pakket. Voor Windows 7 gebruik ik de Beta versie die gewoon heel goed werkt en eenvoudig installeert. Te gebruiken voor Windows, Mac en Linux. Voor de Mac hoor ik veel mensen over Garageband.

Om de podcast heel mooi en eenvoudig in WordPress te krijgen gebruik ik de Blubrry PowerPress plugin

Veel plezier bij het luisteren en als je nog tips hebt of een onderwerp die goed in de Podcast kan laat het horen via de reacties.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

2 reacties

    1. Haha natuurlijk Marco, voor jou wel. Ik ben benieuwd wat de lezer / kijkers / volgers van mijn site er van vinden.
      Hoe vind je de kwaliteit van de audio?

Reacties zijn gesloten.