Vind de mensen die je moet volgen op Twitter

Twitter is echt een favoriete tool van mij. Op dit moment zijn mijn 3 favorieten online netwerken: Facebook, Twitter en LinkedIn. Het voordeel van Twitter is dat jij iemand kunt volgen zonder dat ze toestemming hoeven te geven. Het hoeft geen wederzijdse vriendschap te zijn. Een nadeel is dat gesprekken en discussies wat lastig te volgen zijn vooral als veel mensen er aan mee doen of als je veel mensen volgt.

Een aantal voorbeelden waarbij Twitter mij heeft geholpen: vrienden, kennis, antwoorden op vragen, opdracht, deelnemers voor een event, freelancers. Let er wel op dat je voldoende en actieve volgers nodig hebt om reacties te krijgen via Twitter.

Er is namelijk maar een deel van je volgers die jouw tweet op het juiste moment zien (herhalen kan helpen), en daar weer een deel van weet het antwoord en is bereid om te reageren. Volgens mij ligt de verhouding ongeveer op 1:100, 1 antwoord op 100 volgers voor jou vraag.

Een goede manier om meer reacties te krijgen is vragen beantwoorden van de mensen die jij volgt. Laat zien dat je betrokken bent bij je netwerk. Eerst geven en dan krijgen.

Een vraag die ik veel krijg als het over Twitter gaat: “Waar vind ik interessante mensen om te volgen?”
Als je begint met mensen te volgen zoals in je niche, potentiële collega’s, potentiële klanten, experts, dan zullen de meeste je terug volgen. Als ze je niet terug volgen, kun je altijd stoppen met ze te volgen, als dat belangrijk voor jou is.

Een bron met interessante mensen om te volgen, die ik altijd noem is de Twittergids. Er zijn een paar versies Nederland, België, Duitsland, UK en .com waarvan het meeste US. De lijsten zijn gebaseerd op de steekwoorden die worden gebruikt in het Twitter profiel.
Het is een interessante bron want je vindt er allerlei verschillende categoriën, bijvoorbeeld: blogger UK, journalist UK, Coach .com, WordPess NL.

Een handige optie is dat je ook kunt zoeken in de Tweepguide. Zoek bijvoorbeeld naar mensen met ‘social media‘ in hun profiel.

Nog een interessante bron zijn blogartikelen met lijsten

Andere interessante lijsten kun je vinden op TweepML. De lijsten op TweepML hebben een handige ‘Follow All’ oplossing. Klik en je start automatisch met het volgen van alle mensen op de lijst.

Als je blogger bent en zit op Twitter is het ook interessant om mee te doen aan #blogpraat. Iedere maandag van 20-21u op Twitter. Zoek in search.twitter.com op #blogpraat.

Welke bronnen gebruik jij om interessante twitteraars of twitterazzi te vinden?

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

3 reacties

  1. Wat dacht je van de vele LinkedIn-groepen met de ‘Wie wil mij volgen op Twitter’ topics? Als je goed zoekt precies jouw doelgroep en het zijn gemotiveerde mensen die je gegarandeerd terugvolgen.

    Aandachtspunt vooraf is wel: wie zijn voor mij interessant? Volgens mij gaan veel mensen daaraan voorbij, veel volgers is geen doel op zich, je wilt de juiste volgers.

Reacties zijn gesloten.