Eenvoudige videomarketing met deze 7 handvatten

Dit is wat ik leerde uit het boek Videomarketing van Elisabeth Griffioen. Er zijn drie scripts in haar boek die ik ga toepassen de komende tijd. Ze zijn kort en krachtig en door Elisabeth heb ik het gevoel gekregen dat het mij ook gaat lukken ze succesvol toe te passen.

Opmerking vooraf: dit boek kreeg ik van Elisabeth. We kennen elkaar al lang en ze ontvangt ieder kwartaal mijn boekjes. Eerder nam ik een podcastaflevering met haar op over haar succesvolle uitdagingen.

Het boekje had ik naast me neergelegd, want eerst moest het volgende boek voor de boekencast gelezen worden. Afgelopen weekend maakte ik ruimte om haar boek te lezen.

Het is een dun en actiegericht boek. Ze begint met de uitleg wat video voor je marketing kan betekenen en waarom scripts voor je video’s werken. Scripts gebruiken was de tip die ze mij in de zomer van 2019 ook al had gegeven. Het zou me helpen om video’s te maken die meer kijkers opleveren en door gebruik te maken van scripts zou ik minder tijd kwijt zijn met het bewerken.

In de video’s van bekende vloggers zoals Casey Neistat herken je duidelijk een verhaallijn. Een verhaal dat niet per ongeluk ontstaan is, maar waar van te voren over is nagedacht – een script. In deze video van Lefie (t=6m24s) zie je hoe zij een script maakt voordat ze begint met het opnemen van de verschillende scenes.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5l9joeDfRCU?start=387" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Een script zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan het verwerken van de opnames tot de video. Een script zorgt ervoor dat je minder hakkelt en niet te lang ratelt, en dat is natuurlijk fijn, want anders haken kijkers af.

De zeven scripts uit het boek in het kort:

  • Een 3-shot-video; ervoor, tijdens en erna.
  • Een handige-tip-video.
  • Een verkoop je product video.
  • Een FAQ-video; beantwoord veel gestelde vragen.
  • Een verloot-een-cadeau-video.
  • Een zero-to-hero-video.
  • Een contactpagina-video.

Bij ieder script geeft Elisabeth – de Videovakvrouw – een uitleg en een voorbeeld. De voorbeelden zijn praktisch en geven mij het gevoel: dat kan ik ook.

Mijn conclusie over het boek Videomarketing

Er zijn een paar scripts die ik de komende tijd ga proberen. Ik ga dus toch weer een aantal video’s maken, mede door Elisabeth, al blijven schrijven en podcasts maken mijn belangrijkste marketingmiddelen.

De scripts die ik ga testen zijn:

  • een handige-tip-video;
  • een FAQ-video;
  • een contactpagina video.

Natuurlijk zijn er veel meer tips en dingen om je video’s beter te maken. Volg daarvoor de video’s van Elisabeth via haar YouTube-kanaal De Videovakvrouw. Wil je snel betere video’s maken? Begin dan met één of meerdere scripts voor video’s uit dit boek.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.