Veranderingen voor decideforimpact.com – Erno in Engels

Het komende jaar gaat er op decideforimpact.com veel veranderen. Er zullen duidelijk minder artikelen worden gepubliceerd dan in 2011. Dit omdat de focus meer naar ernohannink.com gaat, de Engelse versie.

Engels vs NederlandsVoor het jaar 2011 had ik het woord internationaal als thema. Dat gaan we afsluiten door in 2012 over te schakelen naar Engels.

Het afgelopen jaar wilde ik al meer internationaal spreken en dat is niet gelukt. Dat heeft voor een deel te maken met de tijd die ik gestoken heb in decideforimpact.com Dit heeft zeker effect gehad.

Verdubbeling
Het aantal nieuwsbriefabonnees is meer dan verdubbeld, 1 januari 2011 waren er iets meer dan 2.500 mensen geabonneerd op de nieuwsbrief van decideforimpact.com. Nu gaat de nieuwsbrief naar ruim 5.100 mensen.

Begin van dit jaar waren er gemiddeld 400 unieke bezoekers per dag op de site. Nu ligt dit gemiddeld op 1.000 unieke bezoekers.

Het heeft dus een positief effect gehad voor de Nederlandse versie van de site. Tegelijk heeft dit tot gevolg gehad, dat de Engelse versie nauwelijks gegroeid is.

Door een bijzonder artikel heeft ernohannink.com wel veel verkeer gehad maar niet echt de doelgroep soms wel tot meer dan 800 bezoekers per dag.

Laat je dit artikel weg dan is het gemiddeld aantal bezoekers van gemiddeld 50 naar 180 unieke bezoekers per dag gestegen in 2011.

Spreken

Een van mijn doelen is internationaal spreken.

Het komend jaar wil ik tenminste 4 presentaties geven in het buitenland en dan verder groeien. Natuurlijk blijf ik presentaties in het Nederlands doen.

Als ik meer presentaties in het Engels wil geven dan moet ik meer gezien worden internationaal. Meer artikelen, van goede kwaliteit, voor de doelgroep (zelfstandige professionals).

Website en SEO

Dit betekent artikelen in het Engels publiceren. Ik wilde beide sites ontwikkelen, dat bleek lastiger dan ik had gehoopt. Dus voor het komende jaar komt er focus.

De aandacht gaat uit naar de Engelse site en de nieuwsbrief gaat ook in het Engels met ingang van 2012. Dit betekent dat ik waarschijnlijk een deel van de lezers ga verliezen. Dat hoort bij kiezen.

Voor deze verandering heb ik verschillende dingen uitgezocht en nagevraagd. Het advies van de grootste SEO WordPress specialist die gewoon uit Nederland komt: bouw aan je Engelse site en laat de Nederlandse bestaan.

Dat ga ik dus doen. De Nederlandse site heeft veel pagina’s en artikelen en is goed vindbaar in de zoekmachine. De beste artikelen ga ik vertalen en langzaam maar zeker ook plaatsen op de Engelse site.

Verder ligt de focus op de Engelse site. Daar gaan de meeste artikelen verschijnen.

Aangezien ik de Nederlandse site niet ineens wil opgeven ga ik hier eens per maand een artikel plaatsen, in het Nederlands.

Twitter

Mijn updates in Twitter zijn al steeds vaker in het Engels. In het nieuwe jaar mag je dus voornamelijk Engelse tweets verwachten.

Dit vind ik wel een lastige. Wat doe ik als iemand mij een vraag stelt in het Nederlands, in het Nederlands of Engels beantwoorden?

De ervaring van de afgelopen jaren waarbij ik in het Engels en Nederlands Twitter is als volgt:

  • Twitter ik veel in het Nederlands achter elkaar, dan haken niet Nederlandse volgers af
  • Twitter ik veel in het Engels achter elkaar, dan haken Nederlandse volgers af

Ik moet dus duidelijker, eenduidiger worden. Door te kiezen voor een taal wordt dit duidelijker. Op dit moment is ongeveer 50% van mijn Twitter-volgers Nederlands.

Door volledig over te schakelen naar het Engels ga ik Nederlandse volgers verliezen, maar ik verwacht meer volgers te behouden door het kiezen voor 1 taal.

Ben ik bij Nederlandse events, zoals de maandelijkse Social Media Club Amsterdam, twijfel ik nog wat ik precies ga doen. Twitteren vanuit @smcamsterdam in het Nederlandse bijvoorbeeld en/of in het Engels vanaf @ernohannink.

Facebook

Voor Facebook heb ik 2 pagina’s

Dan is er natuurlijk ook nog mijn persoonlijke profiel. Hier ben ik verbonden met familie, vrienden en (zakelijke) contacten.

De pagina’s blijven beide bestaan. De focus zal ook hier vooral gaan naar de Engelse pagina. De Nederlandse pagina heeft al wel veel meer interactie.

Nieuwsbrief

Hier volgt ook een grote verandering.

  • Ruim 5.100 abonnees op de nieuwsbief van decideforimpact.com
  • 200 abonnees op de nieuwsbrief van ernohannink.com
  • 384 mensen die de Engelse 30 day Free Course hebben gevolgd/volgen
  • 325 mensen die een Engels webinar hebben gevolgt/gekocht

De Engelse nieuwsbrief gaat een keer per week uitkomen. Een keer per maand komt er vanaf 2012 een artikel op decideforimpact.com. Dat artikel ga ik ook via de nieuwsbrief verspreiden.

Eerst wilde ik de nieuwsbrief abonnees van decideforimpact.com de Engelse nieuwsbrief sturen met ingang van 2012. Bij het inschrijven hebben ze gekozen voor “Ontvang iedere maand gratis tips en informatie over hoe jij internet kunt toe passen zodat de klanten op je af komen.”

Een Nederlandse mail van mij die iedere maand in de inbox komt.

Overige

Wanneer je mij een e-mail stuurt of met me belt reageer ik natuurlijk in het Nederlands. Of in een Skype gesprek of in een chat op Facebook of via GTalk. Allemaal 1 op 1 en daar gebruiken we de taal die jij het liefste gebruikt (Nederlands of Engels).

Benieuwd of je mij gaat volgen via ErnoHannink.com en je abonneert op de Engelse nieuwsbrief met wekelijks tips.

Ga je mee in het Engels?

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

5 reacties

  1. Hoi Erno, wat een knappe beslissing van jou. Kiezen lijkt vaak verliezen, maar dat is enkel op korte termijn. Volgens mij win je er op langere termijn veel meer mee.
    Zelf ben ik ook in een proces van kiezen en focus. Niet gemakkelijk! Maar… wel erg leuk 😉
    Veel succes in 2012 en dat ik je hopelijk eens mag tegenkomen.
    Trouwens… Erno…. is spreken op een Belgisch evenement voor jou een internationaal event?

  2. Benieuwd naar de uitkomst van jouw proces van kiezen en focus Jan. Wat volgens mij een dynamisch proces is en regelmatig terugkomt.
    Yep, spreken in België zie ik als een internationaal evenement.

  3. Erno, herkenbare worstelingen, goede beslissingen! Mijn markt is internationaal, waaronder ook Nederland, ik ben gevestigd in Nederland, dus wat doe je een NL of EN website. Ik heb beiden, met behulp van de WordPress WPML plugin is mijn site tweetalig. Als de bezoeker Engels als browser instelling heeft komt hij/zij automatisch op het Engelse gedeelte van mijn site, en bij Nederlands uiteraard op het NL gedeelte. Mijn nieuwsbrief is eveneens tweetalig. Die tweetaligheid geeft soms wat uitdagingen in schrijven, het vraagt tenslotte extra werk. Dus maak ik gebruik van een Nederlandse vertaalster die in Thailand woont & werkt. Zij neemt 90% van het werk uit handen, net de finishing touch doe ik zelf, waardoor het volledig mijn stijl blijft. Hiervoor inschakelen van externe hulp geeft mij de mogelijkheid focus te houden op mijn werk terwijl ik toch beide taalgebieden kan blijven benaderen. Kan ik je aanbevelen, als je contactgegevens wil mail of DM me dan even. Succes met je internationale 2012 en wellicht moeten we nu toch eindelijk maar eens afspreken in 2012. 🙂

  4. Ha Erno, grappig, ik heb eigenlijk het omgekeerde probleem. Vanuit ontwikkelingssamenwerking en internationale netwerken altijd engels-talig gewerkt, en nu actief in Nederland. Ik twitter nog vanaf 1 account omdat niemand klaagt eigenlijk. Ik heb wel eens gedacht aan 2 accounts bij Twitter. jij niet?

    1. Ja Joitske, ik heb daar wel over nagedacht maar net als met 2 sites betekent dat meer werk en gaat een van de accounts uiteindelijk minder gebruikt worden. Daarom heb ik gekozen. Kiezen betekent duidelijkheid voor jezelf en voor je volgers. Kiezen is lastig, merk ik nu ook weer, maar uiteindelijk gaat het je meer opleveren en minder kosten.

Reacties zijn gesloten.