Uitleg over WordPress omgeving voor auteurs

Stel je hebt al een weblog of je bent een van de auteurs op een bestaand WordPress weblog en je weet nog niet precies hoe alles werkt. Het leuke is dat veel informatie al gewoon beschikbaar is.

Voor de weblog omgeving van de VPRO is WordPress MU (multi user) gebruikt. Nu heeft Frithjof Kalf van de VPRO een aantal screencasts gemaakt waar in begrijpelijke taal wordt uitgelegd wat je allemaal kunt doen als auteur.

Plaats een afbeelding in WordPress (MU)

Bijvoorbeeld de screencast van het plaatsen van een afbeelding in WordPress.
Screencast 4: Plaats een plaatje

Screencast

Wat is nu een screencast?
Wikipedia:

“Een screencast is een digitale opname van computerbeeldscherm door gebruik te maken van software die vastlegt wat er op het beeldscherm gebeurt. Vaak zijn deze screencasts voorzien van commentaar van de maker.”

Meer achtergrond over screencast op de Engelse Wikipedia

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.