De uitdaging voor de komende maand #30dagen

Afgelopen november heeft me weer laten zien wat een gewoonte met je kan doen. Heel veel mensen schreven in 30 dagen een boek, zo’n 50.000 woorden. Alleen maar door dagelijks te schrijven en dit proces te delen met anderen.

Via Medium volgde ik de updates van Jaimee (JaimeeJaimee in Medium). Zij plaatste iedere dag een update over de ontwikkelingen van haar boek.

Bijna iedere ochtend schreef ze voor 5.00u aan haar boek. Haar 2.000 woorden waren dan meestal ook al klaar wanneer voor de meeste mensen de werkdag begint.

de uitdaging voor december 2015 #30dagen

Je hoeft niet om 4.00u op te staan om een nieuwe gewoonte te leren. Waar ik wel rekening moet houden is dat een nieuwe gewoonte tijd inneemt. Tijd die ik op dit moment aan andere dingen besteed.

Wanneer ik een nieuwe gewoonte aanleer dan moet ik iets anders niet meer doen. Iets wat ik minder belangrijk vindt dan mijn nieuwe gewoonte. Dingen zoals niet meer dan 1 uur lezen in Medium. Ik kan nu soms 1,5-2 uur verdwalen in de artikelen. Of naar CSI kijken ‘s avonds. Daar kan ik al snel een uur winnen per dag.

Dit uur ga ik in de komende maand aan een aantal dingen besteden. Een paar van deze dingen zitten al in mijn ochtendritme sinds afgelopen maand. De komende maand wil ik deze beslist doorzetten. Een paar dingen zijn nieuw en gaan buiten mijn comfort zone. Een paar dingen had ik al als doel staan, maar krijg ik maar niet gedaan.

Daarvoor heb ik jou nodig. Het feit dat ik dit nu met jou deel, helpt mij om mijzelf er aan te houden. Stom he? Een klein ding, maar het helpt enorm.

Ik ga er voor zorgen dat jullie de druk nog iets meer opvoeren voor mij om me er werkelijk iedere dag aan te houden. Ik neem je mee op de reis. Iedere dag een update.

Ik laat je weten waar ik sta met de gewoonte voor die dag.

 

De gewoontes die ik wil starten d komende maand en met jou deel:

  • journaling – 750 woorden iedere dag
  • tenminste 1 dank je wel kaartje schrijven en versturen, iedere dag
  • 2 mensen bellen van mijn 250 lijst, iedere dag
  • Iedere dag een update met selfie van deze acties.

Een korte update van deze acties op Medium rond de middag. Knallend het jaar uit en een goed beginnen in 2016.

Ik neem de gewoontes ook op in coach.me Een heerlijke manier om mijzelf aan deze dagelijkse doelen te houden.

 

Wil jij in december ook een uitdaging aangaan met jezelf?
Doe dan mee met mij. Mail me jouw update. Deel het op Medium. Abonneer op deze updates en ontvang tips voor jouw uitdaging in je inbox.

Samen de uitdaging aan gaan en winnen.
Ik help je graag om een nieuwe gewoonte aan te leren.

Welke gewoonte wil jij graag starten de komende maand? Een gewoonte die je iedere dag kunt doen. Begin klein. Een klein stapje, een eenvoudige kleine gewoonte. Zeker als je denkt dat je nog niet goed bent in gewoontes.

Bijvoorbeeld één tand flossen iedere dag de komende dagen. Of 200 woorden schrijven per dag. Of een succeslijst maken voor de dag. Of 3 dingen waar je dankbaar voor bent opschrijven. Of je cijfers opschrijven.

Wat is jouw uitdaging voor december?

Stuur een e-mail waarin je mij laat weten wat jij iedere dag gaat doen de komende maand. Ik ben jouw stok achter de deur.

Of schrijf een update op Medium (iedere dag) en voeg het toe aan de publicatie 30 dagen uitdaging.

Of publiceer het op LinkedIn, Facebook of Twitter en gebruik de hashtag #30dagen.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.