Succes met de tips van deze social media experts

Graag wil ik je kennis laten maken met experts op het gebied van sociale media. Zij geven jou tips over wat je kunt doen met sociale media.

Klanten krijgen door sociale media te gebruiken

In januari ben ik naar Las Vegas ben geweest. Daar bezocht ik
voor een project de CES 2009, de consumenten electronica show. Rond diezelfde tijd was er ook WordCamp Las Vegas en Affiliate Summit.

Doordat al deze evenementen ongeveer gelijktijdig in Las Vegas waren had ik de gelegenheid een aantal Social Media experts te ontmoeten. Tijdens deze ontmoetingen heb ik ook video van ze opgenomen.

Dit jaar ga ik beslist meer met video doen, want 2009 wordt het jaar van online video. Video geeft namelijk, naast online teksten publiceren, de potentiele klant de kans om ‘persoonlijk’ kennis met jou te maken. Ook verwacht ik dat er meer oplossingen komen om video’s eenvoudig vindbaar te maken door de zoekmachines.

Kijk dit jaar eens naar een eenvoudige en handige video camera om jezelf of klanten van jouw bedrijf op te nemen. Bijvoorbeeld de Kodak Zi6 die in maart in Nederland komt. HD beeld kwaliteit op een SD kaart en eenvoudig uploaden naar Youtube.

In de video’s mochten de experts zeggen wat ze wilden van mij. Voor de opname heb ik uitgelegd wie de lezers zijn van mijn nieuwsbrief en dat ze 2-5 minuten hadden. Het zijn erg interessante video’s geworden, vol met tips voor jou.

Gary Vaynerchuk
De eerste video is van Gary Vaynerchuck. Gary is de eigenaar van een wijnhandel. Het bedrijf is een echt familiebedrijf, dat heeft hij overgenomen van zijn vader. Gary heeft er iets bijzonders aan toegevoegd; nieuwe media. Dit heeft voor veel, heel veel, reacties gezorgd. Wil je zien hoe hij dit doet kijk
dan eens naar garyvaynerchuk.com of Wine Library TV.
In 2 minuten legt hij uit waar het om draait in business.

Chris Brogan
Dan deze boodschap van Chris Brogan. Chris is CEO van CrossTech Media. Zij adviseren bedrijven en organisaties over hoe je sociale media en sociale netwerken kunt gebruiken om relaties te bouwen en waarde te leveren. Hij vertelt in 2 minuten waarom bloggen en video interessant zijn voor jou.

Anita Campbell
Anita Campbell is van Small Business Trends. Een zeer interessante website vol met trends voor het klein bedrijf. Anita legt je uit hoe je de media kunt pitchen.

Betsy Weber
Betsy Weber werkt als Chief Evangelist bij TechSmith een bedrijf dat onder andere screencasting software Camtasia maakt. Betsy legt uit wat een Evangelist kan doen voor je bedrijf, klein of groot.

Met deze video’s heb ik je een aantal tips gegeven om jezelf in 2009 te onderscheiden van jouw concurrenten. Hier vind je de video’s samen (+ 2 bonus video’s).

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

1 reactie

Reacties zijn gesloten.