Sta je voor een lastig besluit? Doe dan dit

Sta je voor een uitdagend besluit? Kijk terug naar de lastige besluiten uit het verleden die goed uitpakten. Jullie hebben dit vaker gedaan, dus het kan nu ook weer.

In de gesprekken met je team over het lastige besluit helpt het om terug te kijken naar een aantal lastige besluiten uit het verleden die goed hebben uitgepakt. Je krijgt hierdoor het gevoel dat je een team bent dat vaker lastige besluiten neemt waar jullie goed uit komen.

Gebruik het impactbesluitenboek om wat meer afstand en rust te creëren voor een doordacht besluit. Een besluit neem je samen, je gebruikt de kennis en inzichten van je team. Vertrouw op het vakmanschap van je collega’s. Wanneer je met goede mensen werkt dan hebben ze waardevolle informatie die helpt bij een lastig langetermijnbesluit.

Vier de momenten waarop lastige dingen goed gaan. Dit stimuleert jou en je team om meer lastige besluiten te nemen. Iedere keer wanneer een lastig besluit goed uitpakt wordt het gevoel versterkt dat jullie een team zijn dat goed is in lastige besluiten nemen.

Pakt een besluit niet uit zoals verwacht? Leer door terug te kijken in je impactbesluitenboek om te zien wat je kunt verbeteren. Wat heb je over het hoofd gezien? Waar was je te optimistisch of juist te voorzichtig?

Kijk je telkens naar nieuwe uitdagingen?

Heb je het gevoel dat je te weinig uitdagende besluiten hebt in je bedrijf? Dan is je missie niet uitdagend genoeg. Je hebt een big hairy audacious goal (BHAG) nodig voor je bedrijf en voor jezelf. Een missie waardoor iedereen in het team iedere dag enthousiast aan de slag gaat. Deze energie straalt af op de klanten en trekt klanten aan.

Wanneer de uitdagende besluiten goed uitpakken zodat je dichter bij je BHAG komt dan krijg je energie.

Een goede BHAG helpt ook om focus te houden. Wanneer het doel niet uitdagend genoeg is zie ik dat ondernemers op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen en nieuwe dingen ontwikkelen. De focus zakt weg en het team raakt gefrustreerd doordat de ondernemer telkens nieuwe ideeën heeft.

Herken je bij jezelf dat je snel verveeld bent in je bedrijf en telkens nieuwe dingen oppakt? Ga dan eens met een busines coach in gesprek over je BHAG. Maak de BHAG zo uitdagend dat je de komende jaren helemaal geen ruimte hebt om nieuwe projecten op te pakken. Een BHAG waar je al je energie en focus voor nodig hebt om het te realiseren.

Op naar focus met je BHAG.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.