Profit First Methode – Femke Hogema 1/3

Vandaag de eerste uit een serie van 3 afleveringen met Femke Hogema. In deze aflevering hebben we het over een gave methode om beter grip te krijgen op de financiën van je bedrijf, de Profit First methode.

Femke Hogema werkt vanuit haar bedrijf, Healthy Finance, als trainer, auteur en spreker. Ze gelooft ten diepste dat je alleen dan een succesvol bedrijf kunt neerzetten wanneer je zelf grip op cijfers hebt.

Femke Hogema Profit First

Episode 62

Een eerder interview met Femke over ondernemen met de titel Mijn bedrijf is er nog niet klaar voor luister je hier.

Het is haar passie om zzp’ers en mkb’ers financieel bewust te maken en hen te leren hoe je dankzij grip op cijfers je bedrijf financieel succesvol maakt en onderaan de streep meer over houdt! Van haar bestseller ‘Financiën voor zzp’ers’ zijn inmiddels ruim 8.000 exemplaren verkocht.

Show notes

Je kunt met haar verbinden op:

Haar website http://financienvoorzzpers.nl

Opvallende uitspraken die ik mooi vind in het interview:

  • De profit first methode komt uit Amerika en is begonnen als een boek. Het is een leuke, praktische en toegankelijk manier om je financiën te managen. De traditionele formule is Omzet – Kosten = Winst.
  • De profit first formule is echter Omzet – winst = kosten. Je stelt eerst je winst veilig en wat er over blijft betaal je je kosten van. De wet van Parkinson stelt dat je de beschikbare tijd voor een taak ook volledig gebruikt. Zo is het ook met financiën. Je maakt eigenlijk al je geld op, wat je kunt missen.
  • Door je geld op verschillende rekeningen te zetten, werkt je brein anders. Als je je winst en omzet scheidt, heb je minder geld om uit te geven. Zo ga je realistischer met je geld om.
  • Een ander aspect is het gedeeltelijk opnemen van je winst. Zet je winst op een aparte rekening en keer dit eens per kwartaal uit. Zo ga je nog verstandiger om met je geld.
  • Met de profit first methode kijk je eigenlijk vooral naar je rekeningen. Je hoeft nu niet meer zoveel te letten op je winst en verlies rekening.

De tweede aflevering in deze serie gaat over Winstgevende Plannen. Luister deze nu.

Na een live ontmoeting met Femke begin september 2016 nam ik onderstaande video op. Hierin nog eens de Profit First methode in een notendop:

Abonneren

Vergeet niet te abonneren op de Erno Hannink Show via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Kun je mij een groot plezier doen zodat meer ondernemers deze podcast kunnen vinden? Geef deze podcast jouw eerlijke beoordeling en recensie. Dit helpt mij enorm om deze podcast te verspreiden. Dank je wel hiervoor. Stuur me een korte e-mail om mij te laten weten dat je dit gedaan hebt en ik stuur je een verrassing.

Je kunt mij bereiken op podcast@decideforimpact.com Ik hoor graag van jou.

Online jouw expertise delen en daarmee nieuwe leads aantrekken? In contact komen met klanten die jou nu nog niet kennen?

Online verspreiden van jouw expertise op een manier zodat het je zo min mogelijk tijd kost.

Dan is Online Visibility Done4You voor jou.

Het enige wat jij hoeft te doen is jouw expertise uit je hoofd te halen. Wij zorgen er voor dat deze expertise online wordt gepubliceerd en wordt verspreid.

Online Visibility Done4You vind je op decideforimpact.com

Bewaren

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.