Van idealen naar werkelijkheid – Christine Swart

Vandaag het gesprek met Christine Swart.

Christine Swart is oprichter van Firma Twist, een regiebureau voor veranderstrategie, stakeholdermanagement en communicatie.  Steeds meer organisaties denken na over hun rol in de wereld en nemen het voortouw bij het aanpakken van maatschappelijke issues. Firma Twist helpt organisaties bij het waarmaken van die ambities: Waar begin je of – als je al stappen hebt gezet – hoe kun je versnellen? 

Christine was managing director van WOMEN Inc., werkte voor &Samhoud en was vier jaar jurylid van Effies Nederland in de categorie ‘campagnes met maatschappelijke impact’. Op dit moment is ze ook bestuurslid bij UP Nederland, Theater de Omval en SIRE.

Agapè in organisaties

In samenwerking met prof. dr. Harry Hummels, Dit doet de firma Twist samen met de Goldschmeding Foundation en Professor Harry Hummels, hoogleraar Ethiek, Organisaties en Samenleving aan de Maastricht University en met steun van de Goldschmeding Foundation werken zij aan het naar de praktijk brengen van dit thema met een praktijkgids, de organisatie van praktijkklassen én een alliantie van verbonden en betrokken partners uit het bedrijfsleven.

In gesprek met Christine leerde ik:

  • Agapè gaat over mede-menselijk ondernemen
  • Voor een samenwerking waarbij iedereen een overeenkomstig doel heeft, is een goed gesprek over wat je precies wilt bereiken, hoe je het resultaat ziet en meer, belangrijk.
  • De funding van projecten kan ook met andere organsaties gerealiseerd worden die de missie onderschrijven.
  • Mooi hoe Frima Twist zichzelf ziet als regiepartner, vooral de idealen van anderen ondersteunt en daarom zelf geen BHAG heeft, maar de BHAG van organisaties waar ze voor werken ondersteunt.

Laten we beginnen…

Meer over Christine Swart

Video van het gesprek met Christine Swart

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.