De eierboer die zegt dat het best met een ei minder kan – Ruud Zanders

Ruud Zanders Kipster
Ruud Zanders Kipster

Vandaag het gesprek met Ruud Zanders.

Ruud Zanders is Founding Partner van Kipster. Hij groeide op in een pluimveebedrijf en studeerde economie aan Wageningen Universiteit. Hij had zijn eigen grootschalige pluimveebedrijven. Een persoonlijke crisis bracht hem ertoe zijn denken te veranderen. 

Sinds 2008 richt hij zich op duurzame, relatief kleinschalige, ecologische en meer welzijn dierproductie. Zijn nieuwste project, samen met 3 partners, is Kipster: een revolutionaire pluimveehouderij die eieren en vlees met een hoger welzijn gaat produceren. De druk op het milieu zal minimaal zijn. Kipster wil een voorbeeld zijn voor de rol van dieren in een wereldwijd, duurzaam voedselsysteem. 

Ruud droomt van de tijd dat we helemaal geen dieren meer gebruiken in ons voedselsysteem. Tot die tijd hebben we allemaal de plicht om het dier zoveel mogelijk te respecteren en zo min mogelijk leed te veroorzaken.

Wat een mooi gesprek met Ruud, ik heb veel geleerd over kippenboeren en eieren, maar belangrijker nog over het welzijn van de kippen en waarom hij nog steeds kippenboer is. Dat het wegwerken van reststromen voor hem de enige reden is om iets met kippen te doen. Een innovatieve ondernemer in een wereld die onder druk staat en leert van de wetenschap. Luister naar Ruud en ontdek wat je kunt doen om impact te hebben in je branche.

Laten we beginnen…

Meer over Ruud Zanders:

Video van het gesprek met Ruud Zanders

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.