Met olifantsgras CO2 uit de lucht en duurzamere producten maken – Jan-Govert van Gilst

Jan-Govert van Gilst Vibers
Jan-Govert van Gilst Vibers

Vandaag het gesprek met Jan-Govert van Gilst.

Straks heeft iedereen iets van Vibers in huis als het aan Jan-Govert ligt. Van Olifantsgras dat groeit op braakliggende gronden maakt zijn bedrijf bioplastic, papier en zelfs beton. Onlangs werd Vibers genomineerd als duurzaamste bedrijf van Nederland.

Olifantsgras wat is het en wat moet je er mee? Waren mijn vragen toen ik het voor het eerst zag. Jan-Govert heeft daar ondertussen een aantal goede ideeën over na veel experimenteren. Het bijzondere is dat hij het gebruikt om CO2 uit de lucht te halen en producten duurzamer te produceren. Hoe? Luister naar het gesprek, want het was super om te leren van zijn experimenten in samenwerkingen. Dat samenwerken met de juiste partners is voor jou mogelijk ook interessant.

Laten we beginnen…

Meer over Jan-Govert van Gilst:

Video van het gesprek met Jan-Govert van Gilst

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.