Globalisatie leidt tot polarisatie en hoe stop je dit – Sjoerd Beugelsdijk

Sjoerd Beugelsdijk Verdeelde Nederlanden
Sjoerd Beugelsdijk Verdeelde Nederlanden

Vandaag het gesprek met Sjoerd Beugelsdijk.

Sjoerd is hoogleraar aan de faculteit economie en bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn interesse en onderzoeksexpertise liggen op het snijvlak van de economie en sociologie. In de ogen van Sjoerd zijn het economisch systeem en de manier waarop de samenleving is georganiseerd niet los van elkaar te zien. Het boek over de polarisatie van Nederland is het resultaat van 20 jaar onderzoek  op dit terrein. Sjoerd heeft gewoond en gewerkt in verschillende landen waaronder Italië, Denemarken en de Verenigde Staten.

Voor de ondernemers boekencast las ik het boek De verdeelde Nederlanden. Met Tom heb ik dit boek besproken en we waren onder de indruk van zijn werk. In dit gesprek wilde ik vooral meer leren van de inzichten van Sjoerd over de effecten van de uitdagingen in zijn boek voor ondernemers. Wat kun je als ondernemer doen om polarisatie te verminderen in je bedrijf? Het is interessant om als ondernemer te kijken naar de ontwikkelingen op economisch en sociologisch vlak en wat het effect voor je bedrijf is op de lange termijn. Luister naar een goed gesprek met Sjoerd.

Laten we beginnen…

Meer over Sjoerd Beugelsdijk:

Luister hier de Boekencast aflevering over: De verdeelde Nederlanden #boekencast afl 39

Video van het gesprek met Sjoerd Beugelsdijk

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.