Een groene oase in Kenia realiseren met Africa Wood Grow – Roeland Lelieveld

Roeland Lelieveld Africa Wood Grow
Roeland Lelieveld Africa Wood Grow

Vandaag het gesprek met Roeland Lelieveld.

Niet vertellen, maar doen en laten zien!

Dat was het motto van Roeland toen hij na zijn stage in 2005 op 19-jarige leeftijd besloot landdegradatie en verwoestijning in Kenia tegen te gaan met het planten van bomen. 

Hij zette al zijn spaargeld opzij voor de ontwikkeling van deze diepgewortelde wens. In 2010 was het zo ver: Samen met zijn Keniaanse stagevriend, Daniël Muvali, startte hij Africa Wood Grow (AWG).

Africa Wood Grow is dé sociale herbebossingsorganisatie die samen met de lokale bevolking werkt aan een geborgd gezond groeiende vergroeningsbeweging in de droge tropen (Kenia). Naast het direct lokaal vergroenen, zet AWG zich in voor de bescherming van de natuur en biodiversiteit, en permanent land herstel.

Een droom hebben en dan je hele leven inrichten zodat je die droom kunt bouwen. Wat een verhaal heeft Roeland. Geld verdienen met je baan, zoveel mogelijk opzij zetten en alle vrije tijd stoppen om in Kenia bossen terug te laten komen. Niet alleen geld geven, maar actie ondernemen en mensen aan het werk krijgen, boeren mee krijgen, vruchtbare grond realiseren, en biodiversiteit. Het is enorm gaaf wat Roeland bouwt. Hij laat zien dat iedereen sociale en ecologische ongelijkheid kan verkleinen.

Luister naar het mooie verhaal en de ervaringen van Roeland.

Laten we beginnen…

Meer over Roeland Lelieveld:

Wil je doneren aan het project, Roeland en vooral de herbebossing van Kenia ondersteunen dan vind je hier hoe dat werk www.forestmarketfoundation.org

Video van het gesprek met Roeland Lelieveld

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.