Waarom Europees ondernemen meer oplevert – Jaap Jan Brouwer

Jaap Jan Brouwer - Rijnlands Europees organiseren

Vandaag het gesprek met Jaap Jan Brouwer.

Jaap Jan studeerde Geneeskunde en Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studies werkte hij kortstondig voor het Ministerie van VWS, en daarna voor adviesbureas als ODRP – adviesbureau van de VNG – en Boer & Croon. Na deze periode is hij zijn eigen adviesbureau gestart, dat zich richt op richtings- en inrichtingsvraagstukken in zowel bedrijfsleven als non profit. Hij is auteur van boeken variërend van gehandicaptenzorg tot militaire organisaties. Een terugkerend thema zijn de overeenkomsten en verschillen tussen het Anglo-Amerikaanse en het Europees/Rijnlandse besturingsmodel.

Jaap Jan heeft veel onderzoek gedaan naar modellen en de organisatie van de laatste oorlogen in Europa. Hij kijkt naar de manier waarop de Pruisen en later de Duitsers het leger organiseerde aan de hand van het 7S model (Peters en Waterman) en vergelijkt dat onder andere met het Engelse en Amerikaanse leger. Daarnaast maakt hij de verbinding met hoe we nu in Anglo-Amerikaanse en Europese bedrijven organiseren.

Een super interessant gesprek waarin ik op het einde zo enthousiast werd dat ik zelf opmerkte dat ik steeds harder en sneller ging praten. Ik heb een aantal mooie inzichten gekregen over Nederlandse bedrijven en de landen om ons heen in Europa. Luister naar Jaap Jan en kijk wat jij kunt leren van de lessen uit de oorlog voor jouw bedrijf. En ik verklap je alvast, er zitten zeker een aantal mooie inzichten in voor jou.

Laten we beginnen…

Meer over Jaap Jan Brouwer:

De boekencast afleveringen van zijn boeken

Video van het gesprek met Jaap Jan Brouwer

Dit is de video van het gesprek

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.