Het verhaal achter de duurzame producten – Mariëlle van den Donk

Vandaag het gesprek met Mariëlle van den Donk.

Mariëlle is getrouwd, twee zonen en ondernemer in hart en nieren. Eigenaar van een communicatie- en organisatieadviesbureau samen met haar partner. Daarnaast eigenaar van een duurzame conceptstore, Ditha Bonita, en twee webshops. Mariëlle wil laten zien dat duurzaam leven leuker en makkelijker is dan je wellicht denkt.

Wat een mooi gesprek was dit om te leren van Mariëlle over hoe je principes gebruikt om je producten uit te zoeken. Het mooie is dat ze haar expertise als journalist gebruikt om de verhalen te vertellen achter ieder product. Ze zoekt uit waar het product gemaakt wordt en onder welke omstandigheden. Ze kent de verhalen van de ontwerpers, makers, agenten en verkopers. Mariëlle weet precies waar de greenwash verhalen in de modewereld zitten, de merken die veel geld vragen voor het merkt maar er geen cent extra gaat naar de makers.

Wat ik ontdekte is dat de verhalen de producten duurzamer maken. Je bent bereid er meer voor te betalen. Het geld wordt beter verdeeld in de keten door mensen als Mariëlle. Van het product dat je gekocht ken je het verhaal waardoor je het langer draagt of gebruikt.

Laten we beginnen…

Meer over Mariëlle van den Donk:

Video van het gesprek met Marielle van den Donk

Bekijk de video van ons gesprek

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.