Een mondkapjes imperium is niet haar doel – Marianne de Groot-Pons

Marianne de Groot-Pons Marie Bee Bloom
Marianne de Groot-Pons Marie Bee Bloom

Vandaag het gesprek met Marianne de Groot-Pons.

Marianne is grafisch ontwerper en initiatiefnemer van Marie Bee Bloom: 100% biologisch afbreekbare mondkapjes met bloemenzaadjes erin om de wereld weer in bloei te zetten en de bijen te verblijden.

Nadat Marianne met haar nieuwe mondkapje Marie Bee Bloom in een video van The Happy Activist kwam ging het heel hard. Nu de grote media storm wat is geluwd hebben we ruimte gemaakt voor dit gesprek. Samen kijken we terug naar de ontwikkelingen en we kijken vooruit.

Marianne is een ontwerper die in de praktijk bij Unilever veel verpakkingen en uitingen heeft leren ontwerpen en veel heeft geleerd over productintroducties. Al die tijd had ze haar eigen bedrijf ernaast. Tot een bepaald moment ze besloot om te stoppen en zich volledig op de eigen opdrachten te storten. Ze vertelt over hoe ze haar rollen van elkaar scheidt en telkens volledig op een ding concentreert. 

Uiteraard vertelt ze uitgebreid hoe het allemaal gelopen is met Marie Bee Bloom en het succesverhaal. We hebben het ook over de problematiek van wegwerpplastic en hoe de creatievelingen daar een rol in kunnen spelen. Ik heb genoten van dit gesprek en de werkwijze van Marianne.  Ik ben benieuwd hoe jij jouw creativiteit inzet voor een beter milieu zodat we uiteindelijk niet verstikken onder het plastic.

Laten we beginnen…

Meer over Marianne de Groot-Pons:

Video van gesprek Marianne de Groot-Pons

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.