Eenvoudig samenwerken met ondernemers – de coöperatie-expert Alfred Griffioen

Alfred Griffioen

Vandaag het gesprek met Alfred Griffioen.

Alfred is de initiatiefnemer van de Coöperatie expert, vanuit de gedachte dat samenwerken eenvoudig moet kunnen zijn. Hij weet als geen ander de vertaling te maken tussen de doelstelling en het verdienmodel van een samenwerking, en de juridische structuur die daarvoor nodig is. ‘Samenwerkingen die werken’ is zijn motto. En als ondernemer past hij dat zelf ook dagelijks toe, in Nederland en internationaal.

In mijn onderzoek naar eigenaarschap vormen voor bedrijven kwam ik al een paar keer uit op coöperaties. Alfred heeft me van alles uitgelegd over coöperaties, wat de voordelen zijn, wanneer je het wilt gebruiken en wanneer juist niet. Wat een coöperatie betekent voor je eigen bedrijf naast de samenwerking met andere ondernemers. Hij legt ook uit hoe de coöperatie voor hem werkt en dat hij daarnaast een BV heeft. Het is een leerzaam gesprek dat je wilt luisteren wanneer je een samenwerking overweegt met een aantal ondernemers.

Luister daarom nu naar de inzichten van Alfred.

Laten we beginnen…

Meer over Alfred Griffioen:

Video van het gesprek met Alfred Griffioen

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.