Stop de winstmaximalisatie met rentmeesters – Gijsbert Koren

Vandaag het gesprek met Gijsbert Koren.

Gijsbert noemt zichzelf fairpreneur. Zijn missie is om onze economie en maatschappij eerlijker te maken. Vanaf 2009 was Gijsbert aanjager van de opkomst en ontwikkeling van crowdfunding in Nederland. Nu zet hij zich in om steward-ownership in Nederland op de kaart te zetten.

Met Gijsbert ga ik terug naar de start van zijn ondernemerschap tijdens zijn studie waar ze eerste opzet ontwerpen voor Uber. Bijzonder is ook dat hij zijn eigen masterprogramma heeft opgesteld en een ook naar drie verschillende landen is geweest voor zijn studie. Voor zijn eerste bedrijf hebben ze financiering nodig en ze bedenken dat hun fans waarschijnlijk wel willen helpen hierbij. Hieruit ontstaat het idee voor crowdfunding en het eerste zakelijke crowdfunding platform.

Met deze ervaring starten ze een nieuw bedrijf dat bedrijven helpt om crowdfunding te organiseren waaronder voor Fairphone. In een van de projecten komt Gijsbert een klant tegen die het eigenaarschap van het bedrijf heeft geregeld met Steward Ownership. Sindsdien werkt hij er aan om steward-ownership bekend te maken in Nederland en bedrijven hierbij te helpen. We hebben het uitgebreid over steward-ownership, hoe het werkt, de voordelen, nadelen en opties.

Ik heb enorm veel geleerd en realiseer me dat steward-ownership heel aantrekkelijk is voor veel ondernemers.

Luister daarom nu naar de inzichten van Gijsbert.

Laten we beginnen…

Meer over Gijsbert:

Video van het gesprek met Gijsbert Koren

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.