Met het faillissement ontstond er ruimte – Richard Theuws

Vandaag het gesprek met Richard Theuws.

Richard maakte carrière in de bouwwereld, om daarna vanuit een positie als bedrijfsleider bij een producent van sportartikelen voor zichzelf te beginnen. In 2003 richtte hij thuis aan de keukentafel Merchandise.nl op, samen met zijn vrouw. Het bedrijf groeide door tot een grote speler op de internationale markt, maar overleefde de coronacrisis niet.

Dit is een bijzonder gesprek. Door omstandigheden hebben ze aan het begin van de coronacrisis faillissement aangevraagd, en het voelde als een opluchting. Richard vertelt open over de situatie en de verschillende oorzaken die tot dat moment geleid hebben. Met zijn open en eerlijke manier van communiceren kan hij iedereen ook nu in de ogen kijken. Een ondernemer die met aanpakken zijn bedrijf heeft opgebouwd, maar nu met het gezin een andere focus heeft.

Hoe er alles bij elkaar nog maar één beslissing mogelijk was: naar de rechtbank rijden om het faillissement aan te vragen. In deze podcast vertelt Richard Theuws open over de situatie en de verschillende oorzaken die tot dat moment geleid hebben.

  • Een ontroerend verhaal over een man die met aanpakken zijn bedrijf heeft opgebouwd, maar nu met zijn gezin een andere focus heeft.
  • Een ontnuchterend verhaal over ondernemen in veranderende markten en wat dat vraagt van ondernemers.
  • Een leerzaam verhaal over de do’s & don’ts van digitaal ondernemen, social media en online marketing.

Spreekt de no-nonsense stijl van Richard je aan? Richard Theuws heeft ook een adviesbureau voor strategisch marketing en consulting.

Luister naar de inzichten van Richard.

Laten we beginnen…

Meer over Richard:

Video van het gesprek met Richard Theuws

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.