Ondernemen is geen topsport – Jochem Uytdehaage

Vandaag het gesprek met Jochem Uytdehaage.

In 2002 won Jochem de gouden medaille op zowel de vijf als de tien kilometer bij de Olympische Spelen in Salt Lake City. Hij was ook de eerste man die een tijd onder de 13 minuten neer zette op de 10 kilometer.

Na het beëindigen van zijn topsport carrière in 2007 werd hij ondernemer, waarin hij vooral actief is als spreker, trainingen geeft en enkele mensen coacht bij het schaatsen.

Een mooi gesprek met een topsporter die na zijn carrière heef ingezien dat hij met zijn kennis van nu over duurzaam presteren, nog vele jaren langer succesvol mee had kunnen draaien in de internationale schaatssport. Deze inzichten deelt hij nu met anderen.

Zo heeft hij het over vier energie batterijen:

  • spirituele batterij – zingeving
  • mentale batterij – cognitieve vaardigheden
  • emotionele batterij 
  • fysieke batterij (voeding, beweging, slaap en ontspanning) – als je dit in orde hebt dan ben je meer veerkrachtig op die andere baterijen.

“We werken niet te hard, we trainen niet te veel. Nee, wij herstellen te weinig van de inspanningen die wij doen.”

Jochem Uytdehaage

We hebben het ook over de basis elementen van herstel die ondernemers vaak vergeten (vandaar dat ondernemen voor de meeste ondernemers geen topsport is):

  • slaap,
  • voeding,
  • beweging, en
  • ontspanning.

Veel plezier met de inzichten van Jochem.

Laten we beginnen…

Meer over Jochem Uytdehaage vind je hier

Skate4Air = is vrijdag 22 januari

Skate4AIR organiseert haar eigen D-Day! Neem vrijdag 22 januari vrij of maak tijd tijdens het thuiswerken. Kom in beweging met Skate4AIR. Iedereen kan meedoen! Schrijf je nu kosteloos in en maak zoveel mogelijk kilometers. Iedere kilometer levert €1,- op. Daarnaast geld ophalen hoeft niet, maar mag natuurlijk ook. Nieuwsgierig? Lees snel verder of schrijf je direct in. Samen gaan we zoveel mogelijk kilometers maken tegen taaislijmziekte!

Ik ga zeker een aantal kilometers lopen voor Skate4Air vrijdag.

Boeken die we genoemd hebben:

Wat heb ik geleerd van Jochem:

  • Dat ondernemers de regels van de topsport tarten

Video van het gesprek met Jochem

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.