Eigenaarschap van je bedrijf met iedereen delen – Quintus Willemse

Vandaag het gesprek met Quintus Willemse.

Quintus is een sociaal ondernemer met een missie. Hij wil dat iedere Europeaan mede-eigenaar kan worden van het bedrijf waar hij of zij voor werkt, klant van is aan levert of in investeert. Om hiermee iedere ondernemer een stabielere bedrijf met minder verloop en ziekte te geven en de maatschappij meer inclusiviteit te bieden. Zijn bedrijf heet The Share Council – A fair share for each and everyone.

Tijdens dit gesprek leerde ik meer over hoe je het kunt organiseren dat je medewerkers mede-eigenaar maakt van je bedrijf. Dit is een lastig proces en Quintus heeft hier een eenvoudige oplossing voor gemaakt waardoor je snel de aandelen van je bedrijf kunt delen met medewerkers en/of betrokkenen. Zelfs wanneer je een zelfstandige bent zonder personeel kun je dit delen met je team van freelancers. Precies wat ik wilde leren voor hoe ik dit kan organiseren met mijn bedrijf. Verbaasd wat ik ook over dat dit in de VS al veel verder is dan in Nederland, terwijl we meer Rijnlands georganiseerd zijn.

Veel plezier met de inzichten van Quintus.

Laten we beginnen…

Meer over Quintus Willemse vind je hier

Andere dingen die we genoemd hebben:

Video van het gesprek met Quintus

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.