De werkverdeling in een mierennest als voorbeeld – Evert Jan van Hasselt

Vandaag het gesprek met Evert Jan van Hasselt.

Evert Jan is ondernemer die met zijn Platform Model for Purpose Organizations bedrijven bouwt die bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast is hij auteur van het boek “Van CEO naar tuinman”, waarin hij verkent wat we kunnen leren van hoe mieren in een mierenkolonie samenwerken.

Voor onze kennismaking werd ik aangetrokken door zijn boek. De rust die de metafoor tuinman uitstraalt raakte me. Zoekend naar een andere organisatiestructuur waarin mensen heel flexibel met elkaar samenwerken en klanten opdrachten kunnen geven aan een groep veranderende Evert Jan van roepende in de woestijn naar zelf doen. Door het platform model te ontwikkelen en te gebruiken in zijn bedrijf laat hij zien hoe het werkt en wat het resultaat is. Hierdoor gaan nu meer organisaties ermee werken. We hebben het over holacracy en mieren en hoe dit de basis is voor een organisatie die kennis en expertise op het juiste moment samenbrengt.

Veel plezier met de inzichten van Evert Jan.

Laten we beginnen…

Meer over Evert Jan:

Boeken

  • Van CEO naar tuinman – Evert Jan van Hasselt
  • Holacracy – Brian Robinson
  • Reinventing organizations – Frédéric Laloux

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.