Na het diepe dal nog steeds geloof in ondernemen – Ralph van Dam

geloof-na-het-diepe-dal-in-ondernemen
geloof-na-het-diepe-dal-in-ondernemen

Vandaag het gesprek met Ralph van Dam.

Ralph wordt van jongs af aan gedreven door verandering en innovatie. Op achttienjarige leeftijd, startte hij zijn eerste internetbedrijf. Sindsdien was hij (mede)oprichter van verschillende internetstart-ups en scale-ups gedurende de verschillende fasen in de ontwikkeling van het internet.

Tegenwoordig combineert Ralph het ondernemerschap bewust met een functie in het corporate bedrijfsleven. In 2016 is hij Journey of Enterprises, voor persoonlijke ontwikkeling bij ondernemers.

Tijdens Fuck Up Night in Zwolle maak ik kennis met het verhaal van Ralph. Daar krijg ik ook zijn boek ‘Langs de afgrond’, dat leest als een jongensdroom maar dan de realiteit als ondernemer die hard werkt en toch failliet gaat. Het verhaal waarmee Ralph andere ondernemers de andere kant wil laten zien.    

In zijn werkkamer aan huis spreek ik opnieuw met Ralph. Ik ben zeer benieuwd naar alle keuzes die Ralph heeft gemaakt bij het starten van de bedrijven en weer afscheid nemen. Het harde werken met duidelijk fysieke klachten. Waarom hij een bedrijf start met zijn broer. Zijn gevoelens over de curator en wat het faillissement met je doet.

Het werd een interessant gesprek waarin je een aantal dingen hoort die niet in het boek staan.

Veel plezier met de inzichten van Ralph.

Laten we beginnen…

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.