De dynamiek in teams en wat kun je er mee als ondernemer – Jaco van der Schoor

Jaco van der Schoor
Jaco van der Schoor

Vandaag het gesprek met Jaco van der Schoor.

Jaco is oprichter en directeur-eigenaar van Mensen in Bedrijf. Na een aantal functies bij verschillende trainingsbureaus heeft hij ruim vijftien jaar geleden de keuze gemaakt om zich te specialiseren in het werken met teams. 

Jaco is ervan overtuigd dat teamontwikkeling binnen organisaties expliciete aandacht moet krijgen. Teams vervullen tenslotte een scharnierfunctie in het omzetten van organisatiedoelen in concrete resultaten. 

Jaco schreef samen met Margreeth Kloppenburg Hoera, een conflict!, Leve het verschil! en Eerlijk scoren!. Daarna schreef hij met Guido van de Wiel Teams van de Toekomst en met Thijs Rijnbergen Tools voor Teams. Op dit moment werkt hij samen met Daan Rookmaaker aan zijn nieuwste boek.

Via Danielle Braun werd ik getipt om kennis te maken met Jaco. De eerste kennismaking was leuk en een afspraak voor deze podcast aflevering was snel gemaakt. Dank je wel Jaco en Danielle.

Een mooie kans om te leren over de dynamiek in teams. Jaco deelt een belangrijke tip voor ondernemers die vanuit de startup fase willen doorgroeien. De ondernemer doet er goed aan om een integrator aan te trekken, een tegenhanger van de ondernemer. Ik leerde deze middag veel van Jaco, en ik benieuwd hoe jij dit kunt gebruiken voor het team in jouw bedrijf.

Veel plezier met de inzichten van Jaco.

Laten we beginnen…

Je vindt Jaco op:

Boeken van Jaco:


Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.