Geen weg terug – Jaap Sikkema

Jaap Sikkema

Jaap Sikkema

Vandaag het gesprek met Jaap Sikkema.

Jaap studeerde Management, Economie en Recht aan de Hanzehogeschool in Groningen. Afgestudeerd als makelaar onroerend goed. Daarnaast in zijn vrije tijd actief als buitensportinstructeur en alpinist. Hij organiseerde reizen naar onder meer Nepal en reisde zelf in zijn eentje over land naar Australië. 

Jaap werkte een paar jaren bij een deurwaarderskantoor in Utrecht en startte in 2007 zijn eigen gerechtsdeurwaarder kantoor in Hilversum. Inmiddels werken hier zo’n 15 mensen. 

Hij is mede-oprichter van Proximo, de positieve bemiddelaar voor openstaande vorderingen. Zijn visie op incasso is, dat je het beste resultaat haalt voor je klant, als je oprecht aandacht hebt voor de debiteur en zijn probleem. En oprechte aandacht vertaalt zich in persoonlijke benadering, ruimte voor de debiteur om zijn verhaal te doen, lokale belacties, huisbezoeken en begrijpelijke, positieve correspondentie. Met deze visie wil hij de komende jaren de incassomarkt volledig veranderen.


Deze ochtend had ik een afspraak met mijn klant Jaap. De bedoeling was dat ik die middag zou doorrijden naar mijn afspraak in de middag voor een podcast opname. In de ochtend werd die afspraak afgezegd door omstandigheden.

Terwijl ik naar Hilversum reed bedacht ik de oplossing, dit moest ik alleen nog even bespreken met Jaap. Eigenlijk heb ik Jaap aan het einde van ons gesprek direct gevraagd voor dit gesprek zonder een echte voorbereiding. Het voordeel is natuurlijk dat ik het afgelopen half jaar veel heb geleerd van Jaap en het nieuwe bedrijf.

Het werd een interessant gesprek over de ontwikkeling van zijn wereldreis, zijn eerste bedrijf en het unieke concept met het nieuwe bedrijf waar ze nu aan werken. Waarin hij zich nu concentreert op het werk waar hij allerbeste in is.

Veel plezier met de inzichten van Jaap.

Laten we beginnen…

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.