Succesvol ondernemen vanaf de keukentafel – Madelène Spaan

Madelene Spaan

Vandaag het gesprek met Madelène Spaan. Sinds 16 jaar jaar ondernemer  en eigenaar van &ME eventmarketing. Events, merkactivaties en live communicatie.

 

Madelène Spaan

Daarnaast is ze eigenaar van MovingWomen, a female marketing and branding agency. Bureau waar de vrouw als consument of belanghebbende centraal staat.

Madelene spreekt op het gebied van gelijkwaardigheid, inclusiviteit en personal branding. Ze ziet zichzelf als een business hippie en werkt daarom graag voor merken die het béter willen doen. Die willen zaaien om te oogsten.

In dit gesprek komen we langs de liefde voor new timers en haar eerste bezoeken aan het circuit van Zandvoort op haar 16e. Ze legt uit waarom alle verschillende opleidingen en functies juist samenkomen in haar bedrijf.

Madelene vertelt over waarom ze voor zichzelf begon als ondernemer. Wat ondernemen in de huidige tijd anders maakt dan een aantal jaren geleden met name als solopreneur.

We hebben het uitgebreid over haar aandacht voor de vrouw en wat de vrouw hier zelf in te doen heeft. Een van de redenen waarom ik actief op zoek ga naar vrouwelijke ondernemers voor een gesprek in deze podcast.

Veel plezier met de inzichten van Madelène.

Show Notes

Episode 160

“We zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig.”
Eén van de uitspraken van Madelène tijdens ons gesprek.

In mijn eerst podcast serie, the NumberOneCoachBiz, had ik veel gesprekken met vrouwelijke coaches. Met de nieuwe serie merkte ik dat er steeds meer afleveringen werden opgenomen met (blanke) mannen.

Het gesprek aan de keukentafel bij ons thuis met mijn vrouw, dochter en de vriendin van mijn zoon, een paar maanden geleden, maakte duidelijk dat vrouwen nog steeds niet gelijkwaardig worden behandeld.

Al werken ze even hard, er zijn nog veel banen waarin ze minder betaald krijgen dan de man terwijl ze hetzelfde werk doen.

Maar…, zegt Madelène ook,
“Af en toe moet je de vrouw een schop onder de kont geven. De vrouw moet zelf ook financieel onafhankelijk willen worden.”

Je hoeft niet te wachten tot mannen jou gelijkwaardig gaan behandelen. Je neemt zelf actie. Zeker als ondernemer.

Als man en vader wil ik mijn steentje hieraan bijdragen.

  • Door mijn dochter en vrouw te ondersteunen om meer te vragen voor het werk wat ze doen. Meer waardering en meer geld vragen. Financieel onafhakelijk worden.
  • Door vrouwelijke ondernemers te helpen om meer te vragen voor de waarde die ze leveren in mijn coachingsgesprekken. Zoals de ondernemer die binnen 4 weken € 25.000 meer verdiende en daarbij meer rust krijgt.
  • Door dit soort gesprekken voor de podcast met top ondernemers als Madelène, die het op hun eigen manier doen.

Luister naar het gesprek met Madelène Spaan. Een zelfstandige ondernemer die heeft gewerkt met medewerkers, vanuit een kantoor, maar nu weer alleen werkt zonder kantoor. Ze zoekt de klant op en spreekt met haar team van freelancers af aan haar keukentafel.

Tijdens dit gesprek komen we langs haar liefde voor new timers en haar eerste bezoeken aan het circuit van Zandvoort op haar 16e.

Ze legt uit waarom alle verschillende opleidingen en ervaring in de verschillende banen juist samenkomen in haar bedrijf.

Madelène vertelt waarom ze voor zichzelf begon als ondernemer. Wat ondernemen in de huidige tijd anders maakt dan een aantal jaren geleden, met name als solopreneur. Hoeveel eenvoudiger het is geworden om te groeien zonder veel te investeren.

We hebben het uitgebreid over haar aandacht voor de vrouw vanuit Moving Women en wat de vrouw hier zelf in te doen heeft.

Ze ziet zichzelf als een business hippie en werkt daarom graag voor merken die het beter willen doen. Die willen zaaien om te oogsten.

Ze zegt hierover: “… een balans tussen een waardevolle bijdrage leveren en de boterham die verdient moet worden.”

Luister naar het gesprek met Madelène.

Wil je met haar kennismaken stuur haar een berichtje op Twitter of via haar website en laat haar weten wat je van het gesprek vond.

 

 

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.