Van overleven als solopreneur naar all-in ondernemen – Esther Gons

Esther Gons next Amsterdam

Vandaag het gesprek met Esther Gons.

Esther is founding partner van NEXT Amsterdam, investeert en coached digitale startups en helpt bedrijven met hun digitale innovatie. Wat heb je nodig om succesvol innovatie te schalen binnen een organisatie.

Esther Gons next Amsterdam

Esther is co-Auteur van het boek ‘De corporate Startup” dat dit jaar de internationale award managementboek van het jaar won op het gebied van innovatie. Esther is al ruim 20 jaar ondernemer, visueel strateeg, met een passie voor het bewijzen dingen anders kunnen.

Esther ken ik uit de tijd dat we als blogger naar events als Le Web en Next ging. Esther legde presentaties grafisch vast, waar ik video en tekst gebruikte. Met Esther sprak ik over te vroeg zijn met nieuwe producten en diensten. Wanneer zij er genoeg van had gingen andere bedrijven er echt commercieel van profiteren.

We hadden het over holistisch denken in een seriële omgeving. Waarom het starten van een bedrijf met een partner een belangrijke stap was voor haar. Hoe zij events inzetten om nieuwe klanten aan te trekken. Wat de volgende locatie wordt van Next en waarom. Hoe investeren in het begin van een startup succesvol kan zijn. De eerste exit is ondertussen een feit.

Veel plezier met de inzichten van Esther.

Show Notes

Episode 159

“Je kan niet groter zijn dan jezelf als je zelfstandig ondernemer bent. Jij bent je eigen brand.”

“Zodra je beslist, ik ben een bedrijf, kun je andere mensen aan je binden.”

“Eigenlijk zou je juist een proces willen hebben voor innovatie.”

“Verkoop is geen verkoop. Het is vertellen hoe jij dingen ziet en wat dan de uitkomst zou moeten zijn.”

 

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.