Samen jouw boek schrijven

samen jouw boek schrijven iedere dag

Staat schrijven voor je boek al een tijd op je to-do lijst en gebeurt het maar niet? Wil je een nu echt een begin maken aan het schrijven van je boek? Wil je een boek afronden? Wil je van dagelijks schrijven een gewoonte maken?

Ik ook!

Wat hierbij helpt is dat het schrijven een gewoonte wordt. Het meest eenvoudige om een gewoonte aan te leren, blijkt uit onderzoek, is dagelijks doen. Dagelijks schrijven aan je boek.

Enkele handige dingen hierbij zijn:

 • een lage drempel,
 • maak de actie zo klein mogelijk,
 • kies een vast ritme, en
 • koppel het aan een bestaande gewoonte.

Als je me al langer volgt dan weet je dat ik een fan ben van het automatiseren van gedrag. Gewoontes aanleren die bijdragen aan de impact die ik op de lange termijn ga realiseren. Ik heb er veel over gelezen en veel van de dingen die ik doe zijn gewoontes.

Zo was schrijven jaren een dagelijkse gewoonte. In die tijd publiceerde ik bijna iedere werkdag een artikel. Eind 2021 heb ik dit als een experiment veranderd naar een artikel per week publiceren, waar ik vijf dagen per week aan werk. Hierdoor kon het artikel meer diepgang krijgen.

Sinds overlijden van mijn ouders is bij mij de klad in het dagelijks schrijven gekomen. Ik neem mezelf dat niet kwalijk en accepteer het. Het rouwproces heeft tijd en ruimte nodig.

Nu voel ik dat het tijd is om van het schrijven weer een gewoonte te maken. Belangrijker nog, ik voel ook dat het boek wat ik in mijn hoofd heb er moet komen. Daar zit ook een gevoel van urgentie bij.

Dagelijks schrijven dus.

Doe je mee?

Hoe werkt het?

 • We starten direct, en je kunt aansluiten tot en met 15 nov 2022.
 • We schrijven iedere dag en sluiten het samen schrijven af op 31 dec 2022 met een knal.
 • We houden elkaar op de hoogte op een online plek.

Het resultaat is:

 • Je ontwikkelt een schrijfgewoonte. Het duurt gemiddeld 60 dagen voor je brein om een dagelijkse actie om te zetten in een gewoonte.
 • Je schrijft iedere dag een uur – ongeveer 500 woorden per dag.
 • 55 dagen x 500 woorden = 25.000 woorden, een kort boek of in ieder geval een goede start van je boek.

Sluit je hier aan en we helpen elkaar. Moedigen elkaar aan. Vraag aan elkaar hoe het gaat. Dit motiveert niet alleen om zelf te schrijven, het helpt vooral om je gewoonte door te zetten.

Mijn ritme ziet er als volgt uit:

 1. Tussen 5:00-6:00 opstaan
 2. Lezen tot 7:00
 3. Schrijven tot 8:00
 4. Tussen 8:00 en 8:30 journaling en 10 dingen waar ik dankbaar voor ben.

Zo is het schrijven ingebakken tussen andere bestaande gewoontes van mij.

Wat kost het?

Het is een experiment voor mij. Deze vorm van groepscoaching heb ik nog niet eerder gedaan.

Eigenlijk ben ik dit gestart om ervoor te zorgen dat ik weer terugkom in het ritme van schrijven en dat het boek er komt. Ik probeer het nu al meer dan een maand en het lukte tot nu toe niet.

Daarom doen we dit experiment samen en kost het nu geen geld. Het kost wel inzet. Jouw bijdrage in de groep. Een dagelijkse reactie dat je het hebt gedaan. Met iedere reactie helpen we elkaar om deze gewoonte in het systeem te krijgen.

Meld je nu aan

Werkt het?

“Het is gratis, dan zal het wel niet goed zijn.” Ik kan me voorstellen dat je dat nu voelt.

Uit ervaring met klanten die gebruik maken van mijn accountability coaching weet ik dat het werkt. Ondernemers die een boek schrijven ondanks alle drukte van het bedrijf. Ondernemers die ten minste een uur per dag werken aan de grootse doelen voor hun bedrijf.

Doe mee en we schrijven samen aan jouw boek.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *