Ruimte om te investeren

investeren
investeren

Vorig jaar was een jaar van omschakeling. Van advies en training op het gebied van social media, marketing en funnels naar businesscoaching. Naar werk doen voor klanten en trainen, naar alleen maar coaching.

Deze omschakeling in mijn bedrijf ging niet vanzelf en vroeg geduld. Het duurde een tijd voordat ik meer klanten kreeg die coaching zochten. Dat betekende dat het financieel lastig was en ik mijn buffer moest aanspreken.

Dat is niet erg, heb ik nu gemerkt. Door in het proces te geloven en persoonlijke aandacht centraal te stellen in mijn manier van werken ging het steeds beter.

Langzaam maar zeker kwamen er meer ondernemers bij met wie ik iedere maand een afspraak

heb
voor de businesscoaching. Het eerste 4B-evenement was 20 september en de eerste betere-beslissingengroep is gestart.

Daardoor gaat het financieel ook beter, waardoor ik ruimte krijg om mijn buffer weer aan te vullen en bovenal investeringen te doen.

Er is eindelijk weer ruimte om spullen te kopen die mijn werk makkelijker maken zonder dat ik er heel lang over na moet denken. Nu zijn de middelen er en kan ik dit soort aankopen eenvoudig doen.

De afgelopen maanden investeerde ik vooral in boeken, in het bereiken van een hogere kwaliteit en in werken met de klant. De kwaliteit van het werk verbeteren betekende vooral investeren in nieuwe apparatuur voor de podcast- en video-opnames. Daarnaast ben ik meer gaan uitbesteden. Zo laat ik al mijn teksten controleren door een corrector.

Ik wil erkennen dat het prettig voelt dat ik in staat ben om dingen te kopen die het werk makkelijker maken zonder veel na te denken over geld. En het is een gevoel dat ik eigenlijk niet meer heb gehad sinds ik voor mijzelf begonnen ben in 2006.

Nu ik werk met de Profit First-methode weet ik zeker dat de dingen die betaald moeten worden ook betaald kúnnen worden. Ik heb geen last van onzekerheid en hoef geen betalingen van freelancers uit te stellen of minder over te maken naar mijn privérekening. De juiste bedragen staan op de verschillende rekeningen, zodat er geen verrassingen zijn.

Het komende jaar wil ik investeren in een opleiding en verder uitbesteden. Daar ga ik nu geld voor reserveren. 

Voor iedere nieuwe klant die start staan er nieuwe investeringen gepland, met name op het gebied van uitbesteden. Ik wil meer samenwerken met mensen om de kwaliteit van mijn werk te verhogen. Hierdoor krijg ik meer ruimte voor het belangrijkste werk dat ik te doen heb en trek ik meer nieuwe klanten aan.

De eerstvolgende samenwerking wordt nu voorbereid; binnenkort wil ik beginnen met het maandelijks uitgeven van een papieren nieuwsbrief voor klanten en relaties.

Wat is het belangrijkste waar jij in wilt investeren het komende jaar?

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.