Pre-logging experiment #experimenteervrijdag

pre-logging-experiment
pre-logging-experiment

Via Twitter en zijn podcast volg ik al een tijdje ondernemer Bryan Harris van Growthtools. Hij deelt zijn ervaringen en het proces. Niet het mooie succesverhaal aan het einde, maar de dingen waar hij en zijn bedrijf nu doorheen gaan. De dingen die hij doet en het effect daarvan. Zakelijk en privé.

Zo vertelde hij op Twitter al eerder dat hij in de ochtend al opschrijft wat hij die dag gaat eten. Dit proces heeft hem enorm geholpen om af te vallen. Ik begrijp de psychologie hierachter. Door in de ochtend op te schrijven wat je gaat eten heb je overdag een stok achter de deur.

De ochtend is het ideale moment om na te denken over wat je vandaag gaat eten.

  • In de ochtend heb je nog niet veel trek. 
  • In de ochtend zit je nog vol met wilskracht. 
  • In de ochtend heb je een reële kijk op de dag. 

Afgelopen week deelde Bryan (@Harris_Bryan) een template dat hij hiervoor had gemaakt. Zie de foto hieronder.

Sjabloon van Bryan

Pre-logging – Beweeg- en voedingplan

Dit is mijn experimenteervrijdag – op vrijdag deel ik een experiment dat ik ga doen de komende week. Dit weekend ga ik die template voor mezelf ontwerpen en de komende weken ga ik hiermee testen of het werkt voor mij.

Het is niet dat ik wil afvallen, maar ik wel meer overschakelen naar vegan en minder koolhydraten. Dat kan ik goed bepalen aan het begin van de dag, en ik kan dit in het weekend voorbereiden met het verzamelen van recepten die ik dan door de week kan bereiden.

Daarnaast voeg ik net als Bryan het onderdeel bewegen toe. Voor 2020 heb ik mijn doelenoverzicht opgenomen dat ik twee keer een halve marathon wil lopen buiten Nederland. Door dit in het buitenland te doen combineer ik een paar dingen die ik meer wil doen: cultuur proeven, reizen, tussentijd ontdekken.

Daarnaast, en dit staat niet in dit doelenoverzicht voor 2020, heb ik al een tijd de wens om een ultramarathon te lopen. De kortste afstand die je dan kunt doen is 50km. Het is een eind lopen, maar de sfeer die ik zie in video’s bij dit soort ultra trail-lopen is geweldig. Die wil ik een keer meemaken. Dit jaar dus. Ik heb een mooie run uitgezocht, de Indian Summer Trail in november.

Dit moet ik uiteraard rustig opbouwen. Dus iedere week wil ik rustig meer kilometers lopen en af en toe doe een stapje terug. Als ik in de ochtend plan hoeveel kilometer ik ga lopen die dag, verwacht ik dat ik me er ook vaker aan zal houden. Ik heb gemerkt hoe mijn drie rocks iedere dag in mijn voordeel werken, dus die ga ik hier nu ook proberen toe te passen.

Dit is mijn experiment.

De komende weken ga ik meer experimenten met je delen. Het proces is open, eerlijk en transparant terwijl ik ermee bezig ben.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.