De potentie en ideeën in je team

De-potentie-en-ideeen-in-je-team
De-potentie-en-ideeen-in-je-team

Gisteren had ik de eerste visiedag met een van mijn klanten en haar kernteam. Dit was dag twee van het Tonya-programma dat ik met dit bedrijf doorliep.

Nadat we eerst de focusdag hebben gehad, waarop we duidelijkheid hebben gekregen over het kernteam en een ritme hebben gestart, vormen we op deze dag een visie.

Het is een dag waarop de ondernemer ervaart dat haar team mooie potentie en ideeën in zich heeft, wat ze zelf ook aan het einde van de dag zegt.

Na de focusdag heeft ze al gezien dat de collega’s meer verantwoordelijkheid ervaren en begrijpen waarom de focus op een bepaald product belangrijk is. Ze hebben meegewerkt aan de plannen voor 2020. Voorheen deed de ondernemer dit allemaal zelf of kwam ze er niet eens aan toe.

De ondernemer wil al heel lang dat er meer verantwoordelijkheid bij de mensen in haar bedrijf komt. Ze wil dat de medewerkers met nieuwe ideeën komen voor producten en klanten, en dat niet alles alleen maar op haar neerkomt.

Alleen heeft ze daarvoor geen structuur en ritme opgezet. Hierdoor verwachten de medewerkers dat de ondernemer haar visie deelt en vertelt wat ze moeten doen.

Ingrid werkte als ondernemer altijd hard mee. Bij een klein bedrijf is dat ook logisch. Wanneer je met een paar mensen bent, dragen jouw uren bij aan de omzet van het bedrijf.

Binnen een bedrijf met minder dan acht mensen houd je iedereen op de hoogte en deel je de ideeën en plannen door er tussen de bedrijven door over te praten. Wil je de volgende stap maken in de groei, dan wordt dit steeds lastiger.

Wat ik ook merk, is dat de ondernemer veel plannen heeft en probeert deze door de mensen in het bedrijf te laten uitvoeren, terwijl haar collega’s moeite hebben om alle verandering bij te houden. Hierdoor haken mensen in het team af en zet de groei maar niet door.

De structuur in het team en het overlegritme waarmee ze gestart zijn na de focusdag helpen ze om vandaag samen een visie met ambitie neer te leggen. Ik zag de ondernemer genieten. We hebben aansluitend een start gemaakt met de strategische marketing voor haar bedrijf. Hiermee gaan we over enkele weken verder op visiedag 2.

Wil jij dit ook? Stuur me dan een korte e-mail en ik neem contact met je op om kennis te maken.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.