De Podcast masterclass bij de Advertising Heroes

De Podcast masterclass bij de Advertising Heroes
De Podcast masterclass bij de Advertising Heroes

Via LinkedIn kreeg ik de vraag van Jacarrino, eigenaar van Advertising Heroes, of ik mee wilde werken aan een podcast aflevering over podcasten. Hij wilde een masterclass maken over podcasten met mij.

“Leuk. Zeker gaan we dat doen. 
Noem een paar data.”, was mijn reactie.

Vrijdag 25 oktober werd het. Rond 16.30u moest ik bij het kantoor van Advertising Heroes zijn, met de grote oranje Q op het dak.

De podcastopname is gelijk ook een live stream opname. Het is dus belangrijk dat we op tijd beginnen, want de show van Jacarrino begint iedere vrijdag om 17.00u.

Door mijn routeplanner te volgen had ik de grote oranje Q op het dak helemaal gemist. Ik stond bij een grote deur van een bedrijfspand met ook een oranje Q erop, maar dit leek mij toch niet goed. Na een kort telefoontje bleek ik aan de achterkant van het pand te staan. Dat was dus snel opgelost.

Terwijl we naar binnen lopen, praten we over Doetinchem want daar heeft Jacarrino gewoond en had hij ook zijn kantoor. Nu zit hij alweer een jaar met zijn bedrijf in Huissen.

Dan gaan we naar zijn kantoor en studio voor de opname. We praten wat en ondertussen werkt Jacarrino zijn livestream checklist af. Staan de camera’s goed, staat de uitzending klaar, is alles voorbereid voor het inbellen van een gast? Check, check en zo verder. Tot het 17.00u is en de uitzending begint.

Jacarrino stelt me allerlei vragen over

  • waarom ik de podcast heb,
  • de gasten,
  • het ritme,
  • hoe ik de podcast gestart ben,
  • de apparatuur,
  • de marketing rondom een podcast,
  • tips voor beginners en nog veel meer.

Het werd een leuke uitzending voor ons beide. 

Bekijk hier het gesprek met Jacarrino en mij over ondernemen en podcasts.

https://www.facebook.com/AdvertisingHeroes/videos/417210708968818/

Het podcast kanaal van Advertising Heroes Jacarrino vind je op Podbean.

Hier vind je podcast en live stream op de site van Jacarrino.
www.advertisingheroes.com/hoe-maak-je-een-succesvolle-podcast-met-als-gast-erno-hannink-de-vrijdagmiddag-van-25-10-2019/

Artikelen over podcasts

Wil je meer leren over podcasts lees dan ook:

Vervolg

De aflevering duurde langer dan ik had verwacht. Nadat de livestream was stopgezet praten we nog uitgebreid na. Jacarrino vroeg of het mij interessant lijkt om ook een vergelijkbare masterclass over bloggen te doen. “Jij blogt al zo lang, daar heb je ook veel ervaring in.” 

“Natuurlijk gaan we dat doen.
Noem maar wat data.”, was weer mijn reactie.

Word vervolgt.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.