Online sociale netwerken – een overzicht door jou

Op enthousiasmeren.nl gaf ik al aan hoe belangrijk online netwerken en de communicatie op je blog voor jullie bedrijf is.

Online netwerken of Social Networks
Dit is hoe ik er mee werk en waar het voor mij al erg leuke verbindingen en communicaties heeft opgeleverd:

Ben je eenmaal verbonden dan heb je het potentieel van nieuwe contacten uitgebreid met de verbindingen van deze nieuwe verbinding naar jou. De kans dat hier mensen tussen zitten waar je samen iets me kunt bereiken wordt alleen maar groter. Het online netwerk zorgt voor vele warme contacten.


Marieke en Yvette had ik eerder al eens beloofd dat ik een overzicht zou maken van verschillende online netwerken. Het leek me leuk om net als de NL Z-list (een overzicht van de beste Nederlandse blogs) en de European Z-list (an overview of the best European blogs) ook een vergelijkbaar overzicht voor online netwerken te maken.

Dus gebruik dit overzicht als startpunt in het opbouwen van een sociaal netwerk op internet. Bouw het off-line uit.
Een online contact is de basis voor het noodzakelijke offline contact.

Ken je zelf nog andere online netwerken voeg ze toe en stem op je favorieten.

plex8104


Wil je je naar aanleiding van dit artikel online met mij verbinden dan kan dat op vele verschillende manieren. Kijk maar eens tussen de netwerken op mijn site. Beginnen kun je altijd op Hyves, LinkedIn en Xing. Wie weet vind je nog interessante contacten in mijn netwerk. Of neem gewoon eens contact met mij op, dat kan altijd :o) .

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

1 reactie

  1. Enerzijds zie ik de voordelen van online netwerken. Het is snel, eenvoudig en je legt gemakkelijk contacten. Maar de transparantie en de eenvoud zorgt aan de andere kant ook direct voor de grootste valkuil. Wat stelt een contact nog voor als je 100-den ‘vrienden’ in je netwerk hebt. En, iedereen kan zien wie in je netwerk zit, wat soms niet wenselijk is.

    Ik zie internet als aanvulling op mijn IRL-netwerk, maar meer ook niet! Je stelt: “Een online contact is de basis voor het noodzakelijke offline contact.” Ik zeg: “Een online contact is complementair aan het noodzakelijke offline contact.”

Reacties zijn gesloten.