Ontwikkelen carriere van de loopbaancoach

Je werkt aan de carrièreplannen van jouw clienten, maar hoe zit het met jouw plannen?

Hoe ziet de carrière van jouw bedrijf er uit?
Hoe ziet de carrière als ondernemer er uit?

verschillende mensen

Leer wat je moet doen om de loopbaan van jezelf als coach en ondernemer vorm te geven.

Van hobby naar ondernemerschap

Je helpt graag mensen. Jouw passie ligt helemaal bij het ontdekken van de talenten van mensen. Je gaat helemaal op in jouw klanten helpen bij het bereiken van hun volle potentieel.

Om dit als coach steeds beter te kunnen, investeer je in ontwikkeling. Je volgt een cursus in een nieuwe coaching techniek. Als coach wordt je steeds beter.

Maar hoe zit het met je ondernemerschap? Heb jij de klanten die er voor zorgen dat jij het volle potentieel uit jezelf haalt?

‘Met ondernemen ontvang je geld, voor een hobby betaal je geld.’

bron: nieuwsbrief (maart 2012) van NOBCO.

Jij helpt werknemers succesvoller en gelukkiger te worden in hun loopbaan. Dit is geen hobby, jij hebt een bedrijf. Je bent ondernemer.

Nieuwe baan vs nieuwe klant

Er is voldoende ruimte voor coaches in het vakgebied loopbaancoaching, komt uit het onderzoek van Robert Half, “De behoefte aan carrièrecoaching blijft onvervuld.”

Mogelijkheden genoeg dus, maar hoe ga jij die benutten?

Je helpt jouw klanten aan een nieuwe baan of aan meer plezier in de huidige baan. Jij helpt ze in de keuze van de volgende stappen in de carrière. Jij helpt ze te kiezen.

Nu wordt het tijd dat jij gaat kiezen. Kiezen voor de klant waar je het liefst voor werkt.
Kiezen voor het werk dat je echt ligt en waar klanten voor zijn die willen betalen voor wat jij levert.

Gebruik jij bijvoorbeeld de scheiding particulier en bedrijf op je site? Tijd om te kiezen.

Voor wie ga je echt?

Ondernemer met tijd voor gezin

Doordat je plezier hebt in wat je doet steek je soms tijd, veel tijd, in een coachingstraject. Je steekt er zelfs meer uren in dan je betaald krijgt.

Dan moet je daarna nog de administratie en de dossiers bijwerken. Je werkt steeds meer en ontspant steeds minder. Komt dit je bekend voor?

Door te kiezen voor jouw ideale klant ga je die als ‘vanzelf’ steeds meer aantrekken. Je krijgt steeds meer klanten waar jij blij van wordt.

Doordat jij de klant kiest krijg je steeds meer kennis van je doelgroep. Je weet steeds beter waar het om draait bij de klant en spreekt de taal die ze graag horen.

Nu kun je producten maken die het probleem oplossen van je klant voor een prijs waar jij ook blij van wordt.
Je bent minder tijd kwijt aan telkens een opmaat aanbod te maken voor nieuwe klanten.

Voor je klanten kijk je ook naar de balans werk en prive.
Hoe zit het met jouw balans van gezin en ondernemerschap?

Kies en maak tijd en aandacht voor je gezin.

Van accepteren naar kiezen

Het plannen van jouw carrière als coach en ondernemer begint bij kiezen. Met wie wil je graag werken en met wie liever niet.

Welke cliënten van jou hebben het meeste succes met jouw coaching?
Welke klant vertelt anderen over wat jij doet en bezorgt je nieuwe klanten?

Kies een doelgroep en wees daar duidelijk over.

Graag wil ik je helpen bij het kiezen van jouw klant.

Daarom dit gratis webinar “Kies je doelgroep en de klanten kiezen voor jou”

Donderdag 15 november om 14.00u

Meld je nu aan en wees er bij. (het is gratis)

Hoe sta jij er online voor?

Als mensen tijdens een netwerk bijeenkomst aan je vragen, “Wat doe je?”
Wat zeg jij dan?

Deel het hieronder met ons. Laat zien wie je doelgroep is en wat je voor ze bereikt.

Credit: foto Yzan Badran

PS Ken jij een loopbaancoach die zoekt naar meer klanten? Stuur hem of haar dit artikel! Deel het Twitter, LinkedIn en/of Facebook. Of wijs ze op het webinar en help ze te kiezen

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

5 reacties

 1. Leuk artikel Erno. Stof tot nadenken en aanscherpen… Mijn pitch: ik help de gedreven, leergierige hoogopgeleide professional, 30- en 40 -ers, die vastlopen in hun werk bij het ontdekken en realiseren van werk dat ze het allerliefste doen. Zodat ze fluitend aan het werk gaan en goed verdienen. Hoe zou jij die verbeteren?
  Het is jammer dat we op school nooit het vak assertiviteit, zelfverantwoording en dromen creëren hebben gehad. Dan zou ik vast al meer klanten hebben gehad. Voor je droombaan heb je wel wat moed en zelfvertrouwen nodig en eerst inzicht en acceptatie van wat je niet wilt. Dit laatste is misschien wel een mooie ingang voor een online product/dienst.
  Voorlopig trek ik me op aan marketingtechnieken die professionals zoals jij voorstaan. … en ik hoop nog veel meer loopbaancoaches en carrierecoaches 🙂

  1. zijn hoogopgeleide professionals meestal gedreven en leergierig? Goed verdienen doen hoogopgeleiden dan standaard al? Meer gaan verdienen?
   Ja, op zoek naar je droombaan kost moed en zelfvertrouwen. Als jouw ervaring is dat jouw doelgroep hier moeite mee heeft dan is dat een kans voor jou. 🙂

 2. Leuk artikel weer Erno. En helemaal waar. In bijna alle coachingsopleidingen, net als bij therapeutenopleidingen wordt nauwelijks aandacht besteed aan ondernemerschap terwijl vrijwel elke coach of therapeut als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat…

  Ik ben erbij de 15e, bij het webinar!

  groet,
  Jaap

  PS En wat nou als je, zoals ik, ondernemerscoach bent? 😉

  1. Dank je wel Jaap, ik ‘zie’ je de 15e.
   Ondernemerscoachen hebben natuurlijk zelf ook behoefte aan coaching en ondersteuning voor het uitbouwen en verbeteren van je bedrijf. Daar kan ik over meepraten. 🙂
   Je loopt regelmatig vast in je eigen denken of denkt in cirkels. Het is dan fijn een coach of masterminders te hebben waar je mee kunt sparren. Je weet niet wat je niet weet.

 3. Je focussen op een specifieke klantengroep, met een eigen probleem, dat jij kan oplossen. Dat adviseer ik ook altijd en ik merk dat dit principe tegenwoordig steeds bekender wordt,

  Wij helpen bij de volgende stap; hoe breng je die boodschap naar je klant? Mijn tip is om een video te maken; zo kan je echt laten zien wat jij te bieden hebt, en vooral: aan wie. Dit helpt ook meteen voor de ranking van je eigen website.

  Plezier,
  Lennart

Reacties zijn gesloten.