Onderzoek voor betere beslissingen van ondernemers

Wanneer ik presentaties zie of boeken lees zoals die van Daniel Kahneman, Mihaly Csikszentmihalyi , Brené Brown en Mariana Mazzucato dan vind ik het interessant om te zien hoeveel onderzoek er is gedaan om tot de waardevolle inzichten te komen die worden beschreven. Het geeft voor mij meer geloofwaardigheid aan de inzichten en daardoor ben ik bereid om ze te gebruiken in mijn werk. Dit wil ik zelf ook realiseren met een eigen onderzoek.

Het onderwerp waar ik me de afgelopen jaren steeds meer op ben gaan focussen is betere beslissingen voor ondernemers. De reden is dat ik ondernemers wil helpen in de groei van de impact van hun bedrijf door ze te leren betere beslissingen te nemen.

Betere beslissingen met methodes, processen en hulpmiddelen zoals het beslissingenboek en controlelijsten, ontwikkeld met behulp van de praktijk van andere ondernemers en onderzoeken. Zo heb ik bijvoorbeeld geschreven over het belang van goede gewoontes, waarbij ik de theorie van Thinking, Fast and Slow gebruik.

In mijn lijst van boeken voor 2021 staan veel boeken die gaan over beslissingen. Dit soort boeken zijn het fundament dat ik gebruik in de gesprekken met ondernemers en voor de artikelen die ik schrijf in dit blog. Alles om ondernemers te helpen betere beslissingen te nemen.

Onderzoek gestart

Om te onderzoeken met welke beslissingen ondernemers op dit moment vooral bezig zijn, ben ik begonnen met een uitgebreid onderzoek. Er is een korte enquête waarbij ik als doel heb gesteld om 1.000 reacties van ondernemers te verzamelen.

In deze enquête staan onder andere open vragen over: 

  • welke beslissing van vorig jaar het meeste effect hebben gehad;
  • van welke beslissing die je nu neemt je veel verwacht;
  • wat je meest lastige vraagstuk is voor de toekomst.

Het doel is meer inzicht krijgen in de soorten beslissingen waar ondernemers tegenaan lopen. De beslissingen uit het verleden die echt effect hebben gehad en of dit in lijn ligt met de beslissingen waar ze nu aandacht aan besteden, richting de toekomst.

Dit is de eerste keer dat ik een dergelijk grootschalig onderzoek organiseer en ik verwacht dat er genoeg dingen zijn waar ik tegenaan ga lopen. De lastige punten die ik voorzie zijn onder andere:

  • het benaderen van 6.000-10.000 ondernemers om mee te doen;
  • het verwerken van 1.000 reacties;
  • het bijhouden naar wie ik al een uitnodiging heb gestuurd;
  • het samenbrengen van alle reacties in groepjes met dezelfde onderwerpen en conclusies. 

Jouw hulp

Om een waardevol en goed onderzoek te doen zoek ik hulp. In eerste instantie zoek ik hulp bij het versturen van uitnodigingen om mee te doen. Het gericht benaderen van ondernemers via e-mail.

Wanneer je een bijdrage wilt leveren om inzicht te krijgen in wat belangrijke beslissingen zijn voor ondernemers om een grotere impact te maken, hoor ik graag van je.

Ken je iemand die mij kan helpen bij dit onderzoek?
Stuur me een bericht via dit formulier of op LinkedIn.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.