Wat ga je juist nu leren?

Het blijft voorlopig nog een bijzondere tijd, waarin we afstand moeten houden, zo min mogelijk bij elkaar komen en zoveel mogelijk werken vanuit huis. Een tijd met veel onzekerheden en kansen.

Het is een goede tijd om iets nieuws te leren. Iets wat je al jaren wilde leren. Een nieuwe vaardigheid die je nu verder gaat helpen of het versterken van een vaardigheid die je straks verder gaat helpen.

Waarom zou je juist nu iets willen leren?

Het maakt je gelukkiger. Alleen dit al zou voldoende moeten zijn om iets nieuws te leren. Onszelf ontwikkelen is een van de vijf dingen die ons als mens gelukkig maken, en het hoeft niet veel te kosten, behalve tijd energie.

De vijf dingen:

  1. Verbind (met andere mensen).
  2. Wees actief (bewegen, lopen, wandelen).
  3. Wees opmerkzaam (wat gebeurt er om je heen?).
  4. Leer.
  5. Geef.

Er zijn zoveel dingen die je kunt leren als ondernemer in deze periode. 
Dit is ook een goed moment om de mensen in je team te laten leren.

Een aantal vaardigheden die je als ondernemer wilt versterken:

Kies een onderwerp waar je meer over wilt leren, ga op zoek naar blogs, artikelen, onderzoeken, boeken, presentaties op video, een online cursus en leer. Leer en doe iedere dag iets om de nieuwe vaardigheid te ontwikkelen.

Dit leer ik nu

De extra ruimte die in mijn agenda is ontstaan gebruik ik om nieuwe dingen te leren. Zo heb ik de online workshop van Rory Sutherland over behavioral economics bijna afgerond. Hier leerde ik over het gedrag van mensen en hoe ik dit kan inzetten om ondernemers te helpen.

Verder leer ik nu in het Habit Coach Certification van Coach.me. Dit is een programma van acht weken waarin ik leer om als coach mensen te helpen betere gewoontes te ontwikkelen. 

Verder heb ik de afgelopen vier maanden veel geleerd met de boeken die ik heb gelezen voor de boekencast met Tom van der Lubbe. Zo leerde ik over de economie en waarde met het boek en de presentaties van Mariana Mazzucato.

Wat ga jij leren?

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.