NNF2008 – Natural Networking Festival 2008

Over enkele weken is het weer zover; om precies te zijn op 4 – 7 september 2008. De site is weer online en je kunt dus weer aanmelden voor het Natural Networking Festival in de Drentse bossen.

Een bijzondere netwerk bijeenkomst, of zoals Erik de Vries de NNF van 2007 beschrijft:

De bezoekers van het Natural Networking Festival (NNF) hebben een aantal dingen met elkaar gemeen. Het zijn representanten van de nieuwe netwerkwereld, die zich onderscheidt van de oude ‘harde’ netwerkwereld door een positieve houding ten opzichte van elkaar, een geneigdheid om ook te willen brengen in plaats van alleen maar te komen halen, inspirerende ideeën over hoe het beter kan met de wereld en vooral veel authenticiteit.

Natural Networking Festival 2008
Natural Networking Festival 2008

En over de organisatie tijdens het NNF zegt Erik

Het mooie is dat er bijna zonder organisatie een natuurlijke taakverdeling ontstaat, doordat mensen uit zichzelf de taken oppakken die ze zien liggen of waarvoor ze zich op dat moment het meest verantwoordelijk voelen.

Het contrast met wat er vaak in organisaties gebeurt dringt zich aan mij op. Hoe vaak komt het niet voor dat mensen in organisaties die zich verantwoordelijk voor iets voelen of dingen willen oppakken die ze belangrijk vinden, aanlopen tegen een hogere laag waar anderen beslissingen voor hen nemen. Waarna op zeker moment het management besluit dat er een motivatieprogramma moet komen om te kijken hoe de aanwezige talenten beter kunnen worden benut.

Hier bij de opbouw van het NNF gebeuren die dingen allemaal op een natuurlijke manier, juist doordat er zo weinig organisatie wordt uitgeoefend. Het gevolg is dat de dingen die gebeuren goed gebeuren, omdat automatisch de mensen zich over de onderwerpen ontfermen waar ze al iets mee hebben.


Vorig jaar was ik vooral tijdens de opbouw aanwezig. Dit jaar gaat dat niet lukken. Maar zaterdagochtend vroeg ga ik op pad naar Drente en zondagmiddag weer naar huis. Ik ben benieuwd wat we allemaal weer mogen meemaken.

Dit jaar is er mogelijkheid om verschillende bedragen te betalen voor het NNF. Uit voorgaande edities is namelijk gebleken dat sommige mensen graag meer zouden willen bijdragen dan mogelijk was.

Het bedrag van 50 euro is het minimum bedrag waarvoor we het festival kunnen organiseren en de infrastructuur kunnen regelen en bedoeld voor hen die niet meer dan dat kunnen missen.

Als je kapitaalkrachtiger bent willen wij je de kans bieden om meer bij te dragen aan de kosten van het festival, omdat je het meer waard vindt of omdat je het festival een warm hart toedraagt en voor sommigen is het makkelijker in geld bij te dragen dan in materie of tijd. Je mag dus ook EUR 100, EUR 150 of EUR 450 betalen, graag zelfs.

Je kunt online ook alvast consumptiekaarten ter waarde van 30 euro kopen. Daarvoor ontvang je 10% korting, en je betaald dus slechts 27 euro.

Prijzen zijn incl. BTW.

Heb jij ook zin om een bijzonder netwerk evenement mee te maken. Een ontmoeting met leuke en aardige mensen waar het niet gaat om kaartjes uitwisselen maar kennis uitwisselen. Waar je kunt helpen in de organisatie, kunt genieten van workshops, creativiteit, de natuur…..
Je steekt graag je handen uit de mouwen en je kent een van de andere deelnemers, meld je dan aan.

Lees meer op www.naturalnetworkingfestival.com of op http://naturalnetworkingfestival.ning.com/

Dit artikel verscheen eerder op enthousiasmeren.nl

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.