Heb een mooie dag

“Have a beautiful day” staat onderaan pagina 110 in het boek Authentic Happiness.

Het is meer dan een zin, het is een opdracht.

Neem een dag vrij deze maand en doe de dingen waar je het meeste plezier in hebt. Verwen jezelf. Plan deze dag, wat ga je doen van uur tot uur. Beschrijf het in kleuren en geuren, maak mentale foto’s. Dan, geniet van de dag. Laat de hectiek van alledag je niet in de weg staan en voer je plan uit.

Have a great day

De planing en omschrijving van mijn mooie dag in mei:


Het is 5.00u – de wekker gaat. Uit bed en ik loop naar kantoor. Muziek aan.
Natuurlijk start de dag vroeg. Het wordt een mooie dag en ik ga er lang van genieten.

5.05u lezen
Eerst een uurtje lezen net als de andere dagen. Gewoon omdat ik dat altijd heerlijk vind om te doen.

6.00u schrijven
Van lezen gaan we over naar het schrijven. Ik ben gestart aan het Sea of Change programma van Leo Babauta (via Wouter Rikmans) – voor maar US$ 10 per maand.

Gestart in mei aan dit programma betekende dat ik middenin het ‘Write Daily’ onderdeel starte. Dagelijks schrijven. En als ik toch schrijf kan ik het net zo goed in dit blog plaatsen. Zo wordt je deelgenoot van de verandering hoe dagelijks schrijven je schrijfstijl en actieve kijk naar onderwerpen veranderd.

7.00u oefeningen
Een aantal bewegingsoefeningen. Ook onderdeel van het Sea of Change programma, maar dat van de vorige maand toen ik nog niet mee deed aan het programma.

Eind april had ik al een goed alternatief gevonden voor meer dagelijkse beweging. Ik merk dat het iedere dag ietsje beter gaat.
De 18 minutes minimalist exercise van The Minemalists. Ik maak nog geen 18 minuten vol en doe ook nog niet alle oefeningen maar het gaat steeds beter.

Gemiddeld 40 squats, 25 push ups (waarvan 5 echte op de tenen, en 20 op de knieën) en 30 Shoulder presses.
Ik weet het, nog niet echt de oefeningen van een Champion, maar ik doe ze (bijna) dagelijks en ik merk dat het steeds beter gaat.

7.30u ontbijt
Rond deze tijd nadat het gezicht wat water heeft gezien, de stoppels zijn verwijderd en er weer een frisse adem uit mijn mond komt, naar beneden. Ontbijt met het gezin. Het is vrijdag, de kinderen naar school en vrouwlief werkt in de ochtend.

8.30u Voorbereidingen
De spullen pakken voor de golf vanmiddag. Schoenen en tas met stokken en ballen alvast in de auto leggen.
Voorbereiding van het mentorgesprek van straks. De sites nalopen en kijken wat ze heeft gedaan de afgelopen maand. Dit vastleggen in het Google doc van haar.

9.30u gesprek
Een koffiegesprek met iemand over de online strategie van de vereniging of de stichting. Een gesprek dat past binnen de 4e pilaar van Family & Business Balance – ondersteun de gemeenschap.

Deze afspraak komt deze weken vast op mijn pad en dan weet ik alvast wanneer ik deze moet plannen 🙂

11.00u mentoring
Een mentorgesprek met een klant. Het gesprek wordt de komende twee weken gepland. Het mentorgesprek duurt 60 minuten.
Het gesprek neem ik op zodat ze het later kan terug kijken.

We zetten een eerste stap naar meer omzet door naar de huidige diensten en producten te kijken. Wat kan ze daar op aanvullen en hoe kan ze de prijzen verhogen.

12.15u lunch
Vrouwlief komt terug van haar werk en we eten samen de lunch. Gewoon samen een paar boterhammetjes met een glas melk.
Rond 12.30u vertrek ik richting Hengelo (Gld).

13.00u golf
Samen met een oude bekende een rondje lopen op ’t Zelle. Een mooie baan, lastig ook met aardig wat water. Op de één of andere manier heb ik moeite met waterpartijen en verlies ik er altijd wel een bal of twee of drie. Afhankelijk van hoe onoverwinnelijk ik denk dat ik ben vandaag.

Eerst wat inslaan, redelijk wat ballen chippen en putten. Want… wat… is… het… lang… geleden. Rond 14.00u de baan op.

Ik heb nog niet besloten met wie ik dit rondje ga lopen. Het liefst iemand die ook een tijdje niet meer heeft gegolft zodat we een beetje gelijk op gaan. Deze week wat rond bellen en de afspraak plannen.

20.00u vieren
Uit eten met ons gezin. Onze zoon komt direct uit zijn werk bij de Jumbo naar het restaurant waar wij op dat moment al zijn.
Ik ben er nog niet uit bij welk restaurant we gaan eten. Dat ga ik de komende week beslissen.

Het is al weer even geleden dat we samen uit eten zijn geweest. We vieren vandaag dat de afgelopen week twee nieuwe mentor klanten zijn aangesloten.

22.00u bed
Nog wat lezen en dan slapen. Dat kost geen moeite. Het was een lange en mooie dag. Ik heb genoten en ben ook moe.
Al lang niet meer op de golfbaan gestaan, tenminste 1 jaar. Dus echt moe van een rondje lopen.

Op naar morgen.”

Door zo’n mooie dag voor jezelf tot in detail te plannen werk je aan een positieve instelling voor de toekomst. Je beleeft als het ware alvast de gevoelens.

En nog mooier als de dag zelf er is, beleef je deze intenser door de voorbereidingen. De dag zelf kun je dan ook nog eens bewust fotografisch vastleggen in je brein, zodat je er langer van kunt genieten.

Het gaat niet alleen om het plannen, ook de echte uitvoering is van belang. Die van mij staat gepland op 24 mei.

Dit komt uit Authentic Happiness van Martin E.P. Seligman. Een boek over positieve psychologie. Via Amazon.co.uk (aff) Authentic Happiness: Using the New Positive Psychology to Realise Your Potential for Lasting Fulfilment

Credit foto: Infrogmation Happy Day

Jouw mooie dag?

En hoe ziet jouw mooie dag er uit? Heb je de datum al in je agenda geprikt?
Deel het in de reacties hieronder.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.