5 mogelijkheden om je omzet te verdubbelen

Verdubbel je bedrijf in één jaar.
Wat betekent verdubbelen hier?

Dubbel zo veel klanten? Dubbel zo veel werk?

Voor de meesten van ons betekent het verdubbelen van je omzet als vanzelf het verdubbelen van het aantal uren dat je werkt, met dubbel zo veel klanten.

Tijdens de Verdubbeldag ontdekte één van de deelnemers dat een dubbele omzet onmogelijk te realiseren was met de huidige werkwijze. Zoveel afspraken ging gewoon niet.

Het verdubbelen van je bedrijf dat ik voor ogen heb, gaat over niet veel meer uren met een verdubbeling van de omzet. Of beter nog, met minder uren werken ‘in je bedrijf’. Wel meer uren werken ‘aan je bedrijf’.

Hoe kun je meer omzet bereiken?

  1. Hogere prijzen vragen voor hetzelfde product.
  2. Meer bestaande producten verkopen aan bestaande klanten.
  3. Nieuwe producten verkopen aan bestaande klanten.
  4. Bestaande producten verkopen aan nieuwe klanten.
  5. Nieuwe producten verkopen aan nieuwe klanten.

De verschillende mogelijkheden zijn oplopend in tijd, energie en risico hieronder uitgewerkt.

1. Voor de bestaande producten hogere prijzen vragen

Een hele effectieve manier. De weg naar snel meer omzet.

Het is ook heel aannemelijk dat je deze methode nog heel goed kunt toepassen voor jouw bedrijf. Als je tot nu toe weinig weerstand hebt ontvangen bij het noemen van je prijs, wordt het zelfs hoog tijd dat je de prijzen verhoogt.

Dit is vrij eenvoudig voor nieuwe klanten die je aantrekt. Je presenteert hetzelfde product, maakt de waarde duidelijk en hanteert de nieuwe prijs.

Verhoog je de prijzen voor de bestaande klanten dan is het goed om de waarde van wat je levert ook te verhogen. Niet met meer werk. Je kunt bijvoorbeeld digitale producten toevoegen. Kost je in tijd niets extra.

Een methode om dit te doen is telkens je prijzen verdubbelen totdat te veel weerstand krijgt. Dan neem je een stapje terug. Dit levert niet alleen meer omzet op, ook betere klanten.

Verhoog je prijs voor meer plezier

2. Meer producten verkopen aan bestaande klanten

Je hebt de klant een product, dienst of training verkocht. Tijdens het verkoopproces kun je nu een extra product aanbieden.

De klant heeft al Ja! gezegd. Dit is een goed moment om meer producten aan te bieden die het eerste product ondersteunen.

Denk aan een online training die ze kunnen volgen voordat ze aan de intake beginnen. Of een boek.

Een ander moment om meer producten aan deze klant te verkopen is wanneer het eerste traject is afgerond. Dit is een goed moment om een verdieping of vervolg aan te bieden.

Dit zijn manieren (upsell en cross sell) die je niet veel moeite kosten. Ze worden al lang gebruikt door bekende online winkels als Bol, Amazon en Coolblue. Het werkt, maar wordt door coaches veel te weinig toegepast.

3. Nieuwe producten voor bestaande klanten

Luisteren naar de behoefte van de bestaande klanten en daar nieuwe producten voor maken.

Een hele slimme manier om meer omzet bij dezelfde klanten te verkrijgen.

Handig is dat je hierbij gebruik maakt van je bestaande expertise. Zo is het toevoegen van een nieuw product een kleine moeite.

Je maakt een soort trechter voor de klant waarin je steeds weer een nieuw product aanbiedt. Telkens als ze een product hebben gekocht, een traject, training of programma hebben doorlopen biedt je een nieuw product aan.

Dit is vaak een ‘up sell’, een product met een hogere waarde. Een ‘down sell’ biedt je juist weer aan als ze geen gebruik hebben gemaakt van het huidige aanbod. Vaak een product met een lagere waarde dan het vorige aanbod.

Door goed naar je klant te luisteren kun je een vervolg op je huidige programma maken. Je kunt bijvoorbeeld een klein onderdeel van je huidige programma verdiepen en dat apart aanbieden.

Uurtje-factuurtje – jouw ketting naar meer verdienen

4. Bestaande producten of diensten en verkopen aan meer mensen

Je moet er dus voor zorgen dat er meer mensen in je marketing-trechter komen.

Meer mensen op je site, meer mensen bezoeken, meer offertes maken, meer adverteren, meer emails versturen, meer netwerken bezoeken, meer contacten in de sociale netwerk sites….

Je snapt het vast. Je moet dus meer potentiële klanten aantrekken die je kunt omzetten in klanten. Meer mensen aan het begin in de trechter bij dezelfde conversie levert meer klanten op.

5. Nieuwe producten verkopen aan nieuwe klanten

Heb je nieuwe producten gemaakt voor je bestaande klanten dan kun je deze ook aanbieden aan nieuwe potentiële klanten.

Nieuwe producten ontwikkelen voor nieuwe klanten is een hoog risico. Je hebt nog geen kennis van de nieuwe klant en je moet een nieuw producten maken.

De nieuwe producten die je maakt voor je bestaande klanten hebben een lager risico voor jou. Je weet al of het nieuwe product goed wordt ontvangen door je bestaande klanten.

Je kunt de testimonials van deze klanten gebruiken. Natuurlijk kun je de bestaande klanten ook stimuleren om jouw nieuwe product voor te stellen aan relaties.

Meer klanten met de tool die weinig mensen goed gebruiken

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.