Mijn moment van 2009 – idee Punkmedia

Henk-jan Winkeldermaat van punkmedia.nl had een mooi idee en heeft daar een hele warme verzameling van artikelen van gemaakt: mijnmoment. Via Gtalk vroeg Henk-jan of ik ook mijn moment in wilde leveren. Gisteren ben ik er aan begonnen en vanochtend afgerond en verstuurd. Als het goed is zie je het dus verschijnen op punkmedia.nl
Late December Setting Sun...
Er waren 2 hele bijzondere momenten voor mij in 2009: overlijden van mijn schoonvader en mijn eerste boek.

Al direct bij de start van 2009 hadden we het gevoel dat het waarschijnlijk geen gewoon jaar zou worden. Mijn schoonvader voelde zich continue niet lekker, hij had nergens zin in. Dit had veel effect op Monique, mijn vrouw. Eerst werd er niets gevonden maar na vele onderzoeken werd het duidelijk: longkanker.

Eenmaal in het ziekenhuis ging het snel – na 3 weken was het voorbij. Het afscheid viel niet mee. Met mijn schoonmoeder ging het al niet lekker, maar met z’n tweeën konden ze zich redden. Nu ze alleen is, gaat het allemaal lastiger. Monique is er dan ook ongeveer 2 dagen per week om te helpen. Dit heeft wel z’n effect op ons gezin. De feestdagen van 2009 werden dan ook met gemengde gevoelens beleefd.

Nu het andere moment, zakelijk en prive. Begin 2009, na overleg met A.W. Bruna, kon ik starten aan mijn eerste boek. De bedoeling was 5 maanden iedere vrijdag schrijven aan het boek. Het verliep niet geheel volgens die planning mede door het andere moment van 2009. Uiteindelijk heb ik in 2 zomermaanden het boek geschreven.

Begin november was het zover, het boek lag in de winkel. Een heerlijk moment. Een moment dat ik trots mijn boek kon geven aan mijn vrouw en kinderen. Die er zelfs op school over vertellen. Je ziet dat ze er trots op zijn: “Mijn vader heeft een boek geschreven hoor.” 🙂

Het boek geeft zo veel terug. De vele mooie reacties van lezers. Leuke foto’s die lezers maken met het boek. Mooie recensies met suggesties voor verbetering. Niet gedacht dat een boek zoveel los zou maken. Zie Laat de klant naar jou komen voor de foto’s en reacties.

Het proces van boek schrijven, uitgeven en de reacties vind ik zo leuk dat er meer boeken gaan volgen. De bedoeling is ieder jaar een boek. Januari start ik dus met het schrijven van een voorstel, onderwerp, indeling etc. Ik heb er al weer zin in.

Nog een paar dingen die afgelopen jaar ook bijzonder maakten:

  • Samenwerken met bijzondere mensen om de eerste WordCampNL in Utrecht bij Seats2Meet mogelijk te maken. Een zeer geslaagd evenement waar we meer leerden over community en bloggen. Met (inter)nationale sprekers, zoals Lorelle VanFossen en Liz Strauss, waar ik veel van geleerd heb die dagen.
  • In december was er de eerste Social Media Club in Amsterdam. Een moment van ontmoeting en leren over social media. Na deze eerste bijeenkomst hebben we gezien dat er ruimte is om de bijeenkomsten te verbeteren. Aan de andere kant hebben we gezien dat er veel interesse is. De inschrijving voor de 2e social media club bijeenkomst 20 januari was in een dag vol.
  • Dan nog de heerlijke klanten die ik afgelopen jaar mocht helpen. Leuke projecten die leiden tot een mooie nieuwe site en blog en daardoor tot meer klanten voor deze klanten.

Een jaar met pieken en dalen zoals je ziet.

Het ziet er naar uit dat 2010 een jaar vol met spannende projecten gaat zijn. We zijn al begonnen. 🙂

Dank je wel voor deze bijzondere momenten.

Creative Commons License photo credit: nosha

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

1 reactie

  1. Pingback: Mijn moment van 2009 – idee Punkmedia | Webmaster Resources

Reacties zijn gesloten.