Meetup IDG HUB Achterhoek


De 6e meetup van IDG Achterhoek is dit keer in Groenlo en daar zijn we trots op! We gaan namelijk naar een zeer innovatief bedrijf op het gebied van duurzaamheid, Rouwmaat Groenlo.

De meetup is op woensdag 10 mei om 15:00u. Van harte welkom!

Dit gaan we doen deze meetup:
Rouwmaat heeft een innovatieve duurzame aanpak ontwikkeld op het gebied van transport en afval. Jeroen Joling (Bedrijfsleider Transport) leidt ons rond en laat ons zien hoe hun inspanningen op jaarbasis een besparing van 250.000 liter diesel, minder stress bij de chauffeurs en minder schade opleveren.

Als eerste transportbedrijf van Nederland ontving Rouwmaat hiervoor de prestigieuze Scania Gold Award voor duurzaam rijden.

Duurzaamheid begint bij de gedragsverandering van mensen. Jeroen vertelt ons hoe hij de chauffeurs heeft gemotiveerd om in deze verandering mee te gaan.

Naast duurzaam rijden heeft Rouwmaat een vernieuwende aanpak rond het besparen van afval en ook dat komt zeker aan bod deze middag.

We maken vanuit het verhaal van Jeroen de koppeling met de IDGs zelfbewustzijn, communicatie, vertrouwen, waardering en moed. En we doen tot slot ook nog een oefening voor onze eigen praktijk.

Waarom de IDG HUB Achterhoek?
Het huidige tijdperk, waarin duurzaamheid en een eerlijkere wereld hoog op de agenda staan, vraagt om een andere vaardigheden van de leiding en op de werkvloer. Vaardigheden waarmee organisaties kunnen anticiperen op duurzaamheidsvraagstukken in de dagelijkse, continu veranderende  operationele setting; de Inner Development Goals (IDG). Het is zaak dat organisaties stilstaan bij de nodige vaardigheden en een strategie om deze binnen de organisatie te ontwikkelen.

Ken je mensen die hier ook mee aan de slag willen. Nodig ze gerust uit.

Zien we je in Groenlo op 10 mei? Van harte welkom!

Wanneer: 10 mei 2023 van 15:00u – 17:00u (vanaf 14:30u inloop)

Voor wie? Achterhoekse ondernemers, medewerkers lokale overheid, mensen uit het onderwijs, HR managers en andere geïnteresseerden

Waar? Rouwmaat Groenlo, Den Sliem 93, 7141 JG Groenlo

Mocht je met de auto komen: inrijden achter het kantoorpand aan de zijkant thv de Toyota-garage (niet bij de werkplaats op ons terrein).

Programma:
14:30u Inloop met koffie en thee.
15:00u Ervaring uit de praktijk door spreker Jeroen Joling (inspiratie)
15:45u Oefening(en) op de vaardigheid (de IDGs ervaren)
16:30u Discussie en netwerken

Let op: er is plaats voor maximaal 30 deelnemers. Meld je nu aan en verzeker je van een plek.

Enkele reacties van deelnemers

Een ontzettend inspirerende verbinding

Maurice Beijk – Reijnten Infra

We werden nog weer even stil gezet met waar we staan.. alle dank voor de organisatie!

Bertus Stufken – Duurzame Landschapsontwerper

Het was erg herkenbaar en inspirerend

Dorien Wagenaar – Muurschilderingen en illustraties