De meest gestelde vragen over zakelijk gebruik Facebook en mijn advies- Erno Hannink

Zakelijk Facebook

In deze aflevering neem ik 8 vragen met je door over zakelijk gebruik van Facebook. Daarnaast geef ik antwoord op deze vragen en een advies hoe je hier het beste mee om kunt gaan
De punten die ik ga bespreken zijn:
  1. Toevoegen van beheerder aan een pagina
  2. Persoonlijk Profiel naar pagina
  3. Welke categorie kies ik
  4. Een pagina besloten maken
  5. Account geblokt
  6. Diensten aanbieden op de pagina
  7. Een pagina verwijderen
  8. Beheerder toevoegen aan een Facebook groep

Veel plezier met de aflevering!

 

Episode 130

Show Notes

Je hier met mij verbinden:

Transcriptie

  1. Toevoegen van beheerder aan een pagina

Het kan gebeuren dat jouw persoonlijke profiel om wat voor reden dan ook wordt verwijderd. Als je het profiel te zakelijk gebruikt kan dit gebeuren. Was jij de enige beheerder van de pagina dan heb je een probleem. Op dat moment is er geen beheerder meer voor je pagina of groep en zweeft de pagina rond zonder dat er een beheerder bij kan. Mensen kunnen gewoon reageren op de pagina. Jij kunt ook reageren, maar als beheerder kun je niets meer aanpassen of verwijderen. Wees er zeker van dat je de beheerder vertrouwd. Deze beheerder kan jou ook als beheerder verwijderen en zo de pagina overnemen. Ga rechtsboven naar instellingen en kies in het menu links voor paginarollen. Hier kun je een beheerder en andere paginarollen selecteren.

2. Omzetten van profiel naar pagina

Al eerder heb ik uitgelegd dat Facebook het als volgt ziet, een persoonlijk profiel is persoonlijk, dat ben jij als persoon, met je eigen naam en eigen foto dus geen logo. Voor zakelijke doeleinden heb je een Facebook bedrijfspagina. Je kunt je profiel nu omzetten naar een pagina via Facebook.com/pages/create/migrate. Zo ontloop je het risico dat je pagina wordt verwijdert.

3. Welke categorie kies ik

Je pagina heeft een categorie nodig, er zijn 2 hoofdcategorieën voor bedrijven, lokaal bedrijf of bedrijf/organisatie. Je kiest voor een lokaal bedrijf als het adres van belang is, als klanten bij jou komen en als je vaste openingstijden hebt. Je kiest voor bedrijf/organisatie als je bijvoorbeeld aan andere bedrijven verkoopt, als je adres niet zozeer van belang is en als je bedrijf wat groter is. Dit vind je onder je pagina info.

4. Besloten pagina

Je kunt een pagina niet besloten maken, wel kun je hem afschermen. Bedenk dan wel dat de updates voor niemand meer te lezen zijn. Wat je kunt doen is een besloten Facebookgroep oprichten.

5. Account geblokt

Als je je profiel niet via de richtlijnen van Facebook gebruikt, kan het zijn dat Facebook je profiel verwijdert, na waarschuwingen. Het is dan erg lastig om het weer terug te krijgen, zeker als je het als een pagina gebruikt. Als je op een andere manier wordt verwijdert, kun je via een kopie van je ID en een formulier het proberen terug te krijgen. Pas je profiel nu aan, maak anders een pagina. Gebruik je eigen voor- en achternaam.

6. Diensten aanbieden op de pagina

Je kunt op je pagina diensten aanbieden, dit doe je bij instellingen. Kies voor pagina bewerken en ga naar sjablonen. Als je hier voor diensten kiest, kun je diensten toevoegen aan je pagina. Je kunt ook producten aanbieden op je pagina, hiervoor heb je een webshop nodig.

7. Een pagina verwijderen.

Je kunt een pagina verwijderen waarvan jij de beheerder bent. Ga naar je pagina-instellingen en bijna onderaan vind je ”pagina verwijderen”. Klik op bewerken en je kunt die pagina verwijderen. Heb je een pagina gevonden die bijna identiek is aan die van jou maar je bent niet de beheerder? Je kunt hem dan niet verwijderen. Wat je kunt doen, is de pagina met zoveel mogelijk mensen tegelijk te rapporten en dan kan Facebook de pagina verwijderen.

8. Beheerder toevoegen aan een Facebook groep

Je kunt ook een beheerder toevoegen aan je Facebook groep. Ga naar het ledenoverzicht onder de banner van je groep. Kies een lid uit en via je rechtermuisknop kom je in een menu. Kies hier voor “beheerder maken” of “moderator maken”. Een beheerder kan de maker echter niet verwijderen, een verschil met een pagina. Een moderator kan bijvoorbeeld alleen berichten plaatsen en verwijderen.

Vergeet niet te abonneren op de Erno Hannink Show via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Kun je mij een groot plezier doen zodat meer ondernemers deze podcast kunnen vinden? Geef deze podcast jouw eerlijke beoordeling en recensie. Dit helpt mij enorm om deze podcast te verspreiden. Dank je wel hiervoor. Stuur me een korte e-mail om mij te laten weten dat je dit gedaan hebt en ik stuur je een verrassing.

Je kunt mij bereiken op podcast@ernohannink.nl Ik hoor graag van jou.

 

Bewaren

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Podcast Getagged

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

1 reactie

Reacties zijn gesloten.