Krijg je te weinig gedaan? Kies maximaal 3 prioriteiten per dag

Het afgelopen jaar heb ik vaak gezocht naar oplossingen die me helpen om meer de dingen te doen die bijdragen aan mijn doelen. Van papiertjes met allemaal dingen te doen tot lokale en online apps.

Zie bijvoorbeeld het artikel 3 nieuwe beste vrienden die me helpen meer te doen

to do prioriteiten

De papieren methode heb ik in die tijd steeds verbeterd.

Eind september starte ik mijn nieuwste site no1coachingbusiness.com. Dit om het onderwerp “Maak jouw coachingsbedrijf No.1 in jouw niche” kracht bij te zetten.

Om deze site goed te starten wil ik veel meer schrijven. Daarom had ik een dagelijkse planning gemaakt voor de komende maanden.

Naast de dagelijkse “vaste” planning had ik ook acties voor klanten om te doen. Een dag waarop ik video’s maak, een dag met vooral aandacht voor de nieuwsbrief etc.

Dit was de eerste dagindeling die ik maakte.
Een overzicht per dag. Voor iedere dag een iets andere inhoud en 3 lijntjes voor belangrijke acties voor die dag.

dagelijkse prioriteiten 1

Nadat ik deze nieuwe dagindeling besproken had in de mastermind kreeg ik een tip van Pieter.
Verplaats de prioriteiten naar boven.

Zorg dat ze bovenaan staan zodat je een grotere kans maakt dat je ze als eerste afrond.
Dus na een kleine aanpassing zag het dagelijkse overzicht er zo uit.

dagelijkse prioriteiten 2

Nadat ik deze indeling een paar maanden heb gebruikt en terugkeek, realiseerde ik me iets. Het belangrijkste van dit blaadje zijn de prioriteiten voor de dag.

Hoe minder prioriteiten er op het lijstje staan, des te groter is de kans dat ze ook werkelijk worden afgerond.

Ik had ook het plan opgevat om een boekje te kopen waarin ik dagelijk kan bijhouden waar ik dankbaar voor ben. Het helpt bij het opstellen van mijn wins aan het einde van iedere week.

Verder wil ik beter gaan bijhouden waaraan ik mijn tijd besteed. Welke projecten krijgen de meeste aandacht. Klopt dit ook met mijn doelstelling.

Deze ideeen heb ik samengevat in een nieuw prioriteitenlijstje voor de dag.
Veel minder een vaste planning, waar ik me toch nauwelijks aan hield. Niet meer dan 3 prioriteiten per dag om me echt op te concentreren.

Daaruit ontstond mijn nieuwste ultieme prioriteitenlijst.

dagelijkse prioriteiten 3

Zo gebruik ik deze prioriteitenlijstjes
Rechtsboven vul ik de datum in.
A. Hier vul ik de 3 prioriteiten in voor deze dag. Maximaal 3.
B. Mijn “standaard” indeling voor de dag.
C. Hoeveel uur slaap ik de afgelopen nacht heb gehad.
D. Waar ik dankbaar voor ben (de dag er voor)
E. Hier vul ik het aantal uren in per onderwerp hoe ik de deze dag heb besteed.

De dagelijkse prioriteiten bespreek ik ook in mijn daily huddle met Pieter.

Slaap – het is gezond om 7-8 uren per nacht te slapen. Mijn streven ligt bij 8 uren. Aangezien om 5.00u de wekker gaat betekent dit om 21.00u slapen. Dit vind ik nog lastig en mijn gezin ook.

Toch vind ik het heerlijk om 5.00u op te staan zodat ik flink wat heb geschreven rond 7.30u als het tijd is voor het ontbijt.

Bijkomend voordeel van 21.00u naar bed is ook dat ik minder de neiging heb om nog TV te kijken.

Dankbaar – Hier schrijf ik kort op waar ik dankbaar voor ben van de dag er voor. Dit help mij in te zien dat er bijzondere dingen gebeuren. Als je na een week, maand of een jaar terug kijkt, vergeet je veel bijzondere momenten.

Door op te schrijven waar je dankbaar voor bent, realiseer je ook wat anderen waard zijn in jouw leven. Welke momenten waardevol voor je zijn.

Uren per onderwerp – Door eerlijk op te schrijven hoe ik mijn tijd per dag besteed weet ik waar mijn werkelijke prioriteit ligt. Is dit nog in lijn met mijn doel voor de komende 90 dagen?

Mijn mastermind-maatjes houden hier een goede administratie van bij. Hierdoor kunnen ze door terug te kijken zien waar ze kunnen verbeteren. Waar ze de tijd besteed hebben en waarom bepaalde doelen niet gehaald zijn.

Dit is iets wat ik nu mis bij mezelf. Dit nieuwe lijstje gaat mij hierbij helpen. Bewustwording helpt de verandering.

Weekoverzicht dagelijkse prioriteiten

Dit weekoverzicht kun je printen en dan knippen in 6 losse blaadjes. Voor iedere werkdag van de week 1 blaadje met jouw prioriteiten voor die dag en 1 blaadje voor het weekend. Met in het weekend vooral prive prioriteiten.

weekoverzicht dagelijkse prioriteiten

Download de prioriteitenlijst

Download de dagelijkse prioriteitenlijst. Gebruik het als voorbeeld om je eigen dagelijkse prioriteiten overzicht te maken.

Dit weekoverzicht met dagelijkse prioriteiten kun je gratis downloaden en gebruiken.
Onder de Creative Commons Liscentie BY-NC-SA

 

Update

Er is een bijgewerkte versie van de prioriteitenlijst waarin ik mijn ervaringen van de afgelopen maanden heb verwerkt. Zie Krijg je te weinig gedaan iedere dag?

Credit foto: Courtney Dirks To Do’s

Jouw prioriteiten voor de dag

Heb jij een eigen slim systeem om meer van je prioriteiten afgerond te krijgen? Om de doelstellingen voor het komende jaar ook werkelijk te realiseren?

Ga je met dit lijstje aan de slag? Laat het me weten.

Deel het hieronder in de reacties. Ik leer graag.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

5 reacties

 1. hi erno

  zo op eerste gezicht een super handig lijstje. mijn eerste vraag is: mag ik het wel aanpassen aan mijn eigen omstandigheden? oftewel, is er een format dat ik kan wijzigen, of moet ik dan mijn eigen overzicht maken? Dat van die 3 prioriteiten heb ik zelf ook wel ontdekt dat het werkt, kleine lijstjes maken die veel voldoening geven !
  Waar kan ik jou een plezier mee doen? waar ben jij naar op zoek?
  gr ingeborg

  1. Natuurlijk mag je het aanpassen. Wat je kunt downloaden is een PDF, deze kun je dus niet aanpassen. Maar je kunt het eenvoudig overnemen in Word en 2 kolommen maken.

   Waar ik naar op zoek ben? Gelukkig nog heel veel.
   Zou wel graag een paar sites willen hebben waar ik kan gastbloggen in het Engels voor meer verkeer naar no1coachingbusiness.com.

  2. Oh ja. Ik ben voor dit jaar ook nog op zoek naar een 5-tal coaches die No.1 zijn in hun niche. Succesvolle coaches dus. Klanten, omzet, plezier. Deze mensen wil ik interviewen voor een serie ook in het Engels voor no1coachingbusiness.com

 2. Indrukwekkend om te lezen met hoeveel gedrevenheid je werkt aan content en blogs. Ik wist niet dat het zo dagelijks was. Maar je komt dan wel hoog in Google en je blijft scherp. Als vaste gewoonten eenmaal zitten, houd je het ook vol. Moeilijk om vroeg naar bed te moeten. Maar tevredenheid over wat je gedaan hebt, zou mij ook helpen om niet door te gaan, maar om los te laten en tevreden naar bed te gaan. 1 prioriteit per dagdeel helpt mij enorm. Dus dat komt neer op 3 dingen per dag in jouw takenlijst. Ik gebruik Wunderlist. 1 van jouw 3 vrienden.

  Groet en in 2014 blijf ik je natuurlijk volgen. Zoals voor zovelen, ben je een inspiratiebron.

Reacties zijn gesloten.