Maak unieke visitekaartjes voor jouw bedrijf

Bijna iedere zelfstandige, ondernemer, freelancer, verkoper heeft ze; visitekaartjes.
Door sommigen worden ze te pas en te onpas uitgedeeld. Niet handig, je strooit met visitekaartjes maar als ze voor de ander niet van waarde zijn verdwijnt deze al snel in het cilindrische archief (papierton).

Volgens mij kun je pas een visitekaartje aan iemand geven als je zeker bent dat die persoon jou graag willen bellen of mailen binnenkort. Zelf werk ik zonder visitekaartjes en ik vraag dus alleen visitekaartjes van de ander als ik zeker weet dat ze iets van mij willen ontvangen, bijvoorbeeld mijn nieuwsbrief.

Als je dan een visitekaartje geeft waarom dan niet gelijk een erg leuke, telkens een unieke.
Moo business cards - visitekaartjes

Moo Business cards geeft je deze mogelijkheid. Verzamel tenminste 50 mooie foto’s van jouw klanten, jouw producten, mooie sites die je gebouwd hebt, appartementen die je verkoopt, resultaten met jouw producten of diensten op Flickr. Probeer telkens je marketingboodschap en je niche goed in gedachten te houden.

 1. Ga naar Moo; kies business cards.
 2. Import van Flickr (DE foto verzamelsite)
  Je kan ook rechtstreeks uploaden naar Moo maar de foto’s op Flickr dragen nog eens extra bij aan je online branding en dus vindbaarheid. Verder kun je eenvoudig de foto’s van Flickr in je site of blog gebruiken. In WordPress met de juiste plugin is dat helemaal eenvoudig.
 3. Upload je logo en vul je contact gegevens in.
 4. Kies standaard papier (al redelijk milieubewust) of the gerecyclede versie (helemaal milieubewust)

Zo kosten 50 unieke visitekaartjes je nog geen EUR 20,00 (EUR 15,09 + 4,79 verzending).
Betalen kunnen je met creditcard of Paypal.

Waarom? Nou bekijk deze video eens

Voor inspiratie kijk je naar deze voorbeelden
bloemiste met bloemen op visitekaartjecreative commons visitekaartje
vastgoed ontwikkelaar
architectuur interieur

En zo kun je telkens een uniek passend visitekaartje aanbieden aan je gesprekspartner.

Heb jij een uniek/mooi visitekaartje? Deel het met ons door deze te uploaden naar Flickr en hier de link plaatsen bijvoorbeeld.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

10 reacties

 1. Heel leuk en een uitdaging om je eigen visitekaartje met de hand te ontwerpen met je zelf bedachte bedrijfsnaam, logo en slogan.
  Was er best heel trots op en niet te vergeten…… unieker kan bijna niet.

 2. Dag Erno,

  Ik zag deze blog naar aanleiding van je youtube entry, dus een beetje laat. Maar… ik heb de dames en heren op Lancelots gevraagd om mee te denken over mijn visitekaartje en daar is naar mijn idee wat moois uitgekomen. Ook ik gebruik ze niet veel, ik zat voornamelijk met het “probleem” dat vrijwel alle info op mijn kaartje na een half jaar veranderd kon zijn en daar zit je dan met nog 500 kaartjes.. Plus dat ik ook een groot deel van mijn klanten in de VS en ander buitenland heb. In ieder geval, ik ben benieuwd wat je van mijn oplossing vind ;-).

  Hier de tread met het proces:
  visitekaartje vraag en hier het uiteindelijk resultaat:

  kaartje voorkant (nederlands) en
  kaartje achterkant (engels)

  Zoals je ziet dwingt het kaartje mensen naar mijn website te gaan. Dat is een beetje drempelverhogend, maar klanten komen toch pas bij mij als ze het serieus menen, en naar mijn idee hoeft niet alles voorgekauwd te worden. Door mijn naam te herhalen is het toch makkelijk te onthouden, dus verder geen probleem.

 3. Erg mooi Mieke. Ik wist al dat je mooie en inzichtelijke tekeningen kan maken. Op je visiterkaartje laat je gelijk zien wat je doet. Helder.
  Mooi ook hoe je dat samen met de reacties van anderen op Lancelots hebt gedaan.

  Je hebt deze visitekaartjes nu ongeveer 1 jaar. Wat zijn de reacties? Krijg je er meer klanten door?

 4. Dag Erno,

  Dank je. De reacties zijn over het algemeen verbazing en enthousiasme. Ze leveren in ieder geval discussie op en dat is ook eigenlijk waar ik ze voor gemaakt heb. Ik weet niet of ze al klanten hebben opgeleverd, maar ik geef ze dan ook voornamelijk aan mensen die al klant van me zijn of op dat moment worden.

 5. ik vind het idee van allemaal verschillende naamkaartjes, of een verschillende foto/ander ontwerp voor elk kaartje, eigenlijk redelijk zinloos. Je geeft ze toch telkens aan iemand anders, dus geen kat die weet dat jij zo fijn creatief geweest bent om er 150 verschillende te laten drukken. Niet?

 6. Hallo Marliek, wat ik veel zie bij Moo card gebruikers is dat ze de ontvanger een kaartje laten kiezen. Met verschillende foto’s op de achterkant is het leuk om er 1 uit te kiezen die jij als ontvanger leuk vindt.

 7. Unieke manier waar ik eigenlijk nog niet eerder van gehoord heb. Zoals je ook aangeeft dat de ontvanger zelf een kaartje uit mag kiezen zorgt er waarschijnlijk ook voor dat de ontvanger je nog beter onthoudt. Ben benieuwd wat de resultaten zullen zijn ten opzichte van ‘traditionele’ visitekaartjes, kwa effectiviteit.

Reacties zijn gesloten.