Livestreaming #experimenteervrijdag

livestreaming
livestreaming

In de tijd van het coronavirus hebben we heel weinig ontmoetingen met anderen. Dat wordt steeds lastiger. Ik mis het persoonlijke contact, een knuffel van mijn ouders. Voor een deel van de mensen betekent minder ontmoetingen ook meer eenzaamheid.

Wanneer je samen met iemand kunt eten of erbij bent als er een taart wordt gebakken, geeft dit het gevoel dat je ergens bijhoort, ook al ben je niet fysiek aanwezig. Livestreaming van dit soort bezigheden kan daarom waardevol zijn wanneer je iets samen wilt doen. 

Zo ken je waarschijnlijk wel de livestreamende top-gamers die door allerlei andere gamers gevolgd worden tijdens het gamen. Door de coronasituatie zie ik de waarde van livestreaming ook op andere vlakken. Zo zijn er bijvoorbeeld livestreamers die hun eten bereiden en dan gaan eten. Dit zijn streams die meerdere uren duren en door honderden mensen worden gevolgd.

Een ander mooi initiatief is bijvoorbeeld Tea with GaryVee. Hierbij is Gary Vaynerchuk een tot twee uur aanwezig in de livestream en komt er telkens één gast in gesprek met hem. In een stream voert hij op deze manier meerdere gesprekken en leren de mensen die meekijken meer over ondernemen.

Ochtendroutine samen

De komende week ga ik experimenteren met livestreaming. Afgelopen week heb ik het al één keer getest. Het idee dat ik heb is dat er veel ondernemers zijn die moeite hebben met het ontwikkelen van gewoontes in de ochtend die bijdragen aan een goede start van de dag. 

Dus ik ga als experiment livestreamen terwijl ik werk in mijn ochtendroutine. In de kern bestaat mijn ochtendroutine uit niet meer dan drie acties:

  1. Lezen
  2. Journaling
  3. Het schrijven van een artikel

Tussen 5 en 6 uur ben ik wakker. Dan begint de dag met een kop thee en een boek (in Kindle).

Vaak verlies ik het eerste uur met het lezen van berichten op Twitter en LinkedIn en het kijken van enkele video’s op YouTube. Zonde van de tijd. Veel liever ga ik meer lezen. Door mijn ochtendroutine met jou te delen via de livestream ga ik mijzelf meer houden aan mijn routine.

Na deze routine begint het werk voor een klant of aan mijn bedrijf. De drie belangrijkste acties voor vandaag. Die deel ik ook met de kijkers van de livestream.

Het idee van de livestream is dat de kijkers mee kunnen doen. Ze kunnen dezelfde routine volgen om zo meer gedaan te krijgen in de ochtend.

Uiteindelijk wil ik ook graag de volgende stap zetten door in de livestream in gesprek te gaan met enkele gasten. Op dit moment weet ik nog niet hoe ik dit technisch moet realiseren en dat ga ik de komende week uitzoeken.

Mijn kantoor is in de vroege ochtend iets te donker voor de livestream dus dat ga ik verbeteren met verlichting. Ook ga ik een opvallende achterwand maken dit weekend.

Wil je weten hoe dit zich ontwikkelt?

Abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal en klik op dat belletje, dan krijg je vanzelf een melding op YouTube wanneer de livestream start. We beginnen dus op tijd voor een goede start van de dag.

Als je meer een avondmens bent (je hebt de meeste energie en ideeën na 20u), is dit niet voor jou.

Als je een ochtendmens bent en een waardevollere start van de dag wilt, kom dan langs en doe mee. Het werkt heel eenvoudig: ik zeg wat ik doe en daarna werken we samen in stilte aan de drie genoemde dingen.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.