Leer van je rolmodel voor meer resultaat – Erno Hannink

Leer-van-je-rolmodel-voor-meer-resultaat
Leer-van-je-rolmodel-voor-meer-resultaat

Shortcode:

Vandaag, geen gast, je krijgt alleen mij. Ik ga je vertellen over rolmodellen en mijn rolmodel.

Laten we beginnen…

Laurens Knoop – oprichter van School of Life Amsterdam

Voor de echte goede voornemens moet je bij de oude en nieuwe filosoofjes zijn:

  1. Niet druk maken over zaken die je niet kunt beïnvloeden (klassieker).
  2. Weinig aantrekken van wat anderen denken (men is toch vooral met zichzelf bezig).
  3. Vergeet dat jeuk doel ‘de beste versie van jezelf’ en waardeer je imperfecte verleden en melancholie.
  4. Gedrag is als een spier dus trainbaar.
  5. Loop vaker op een kerkhof en bedenk wat je nu gaat doen als je eind 2020 zou sterven.
  6. Als je jezelf wilt worden, moet je anderen nadoen. Dus kies een idool.
  7. Je kunt de feiten niet veranderen, wel je gedachten over die feiten.
  8. Onderzoek niet de slechte gewoonte zelf, maar de behoefte erachter.
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6617299345941286913/

Gary Keller – ondernemer en auteur van het boek The One Thing. Een waardevol boek voor meer focus op het belangrijkste wat je te doen hebt. In een gesprek voor de podcast vertelde hij de waarde die hij ontdekt had van mensen die het al eens gedaan hebben.

Kies een rolmodel voor het onderdeel in je leven dat je wilt veranderen, één rolmodel per onderdeel. Daarmee stopt heel veel onrust en onzekerheid.

In de acht punten van Laurens Knoop zie ik  “Als je jezelf wilt worden, moet je anderen nadoen. Dus kies een idool.”

Stel ik wil gezonder leven en fit worden, wie is dan mijn rolmodel die het resultaat heeft dat ik wil bereiken?

Het afgelopen jaar ben ik veel bezig geweest met voeding. Wel of geen vlees, of helemaal geen dierlijke producten eten, juist wel dierlijke vetten eten, intermittent fasting. Het verwart me, er zijn veel meningen, verschillende onderzoeken met tegenstrijdige resultaten. Het is een ingewikkeld vakgebied waar ik te weinig vanaf weet.

Keller zegt: wie heeft bereikt wat ik wil bereiken? Hem of haar gebruik ik als rolmodel. Ik onderzoek grondig wat zij/hij heeft gedaan en doet om dit te bereiken en kopieer dit.

Er hebben al veel mensen voor je geleefd, was een wijze les die Keller van een professor meekreeg in zijn studietijd. Probeer niet alles opnieuw uit te vinden, gebruik wat anderen al gedaan hebben.

Voor zijn bedrijf heeft hij dit ter harte genomen. Hij heeft succesvolle makelaars onderzocht bij de start van zijn carrière. Wat voor deze bedrijven resultaat bracht heeft hij later voor zijn bedrijf gebruikt en daarop heeft hij zich geconcentreerd. Zo noemde hij later in het gesprek een bekende trainer die zijn rolmodel werd om te sporten.

Kijk ik naar mijn bedrijf, dan is Dan Sullivan met zijn bedrijf Strategic Coach mijn rolmodel. In het komende jaar ga ik hem nog verder onderzoeken, en ik zal gebruiken wat bij hem resultaat oplevert. Gelukkig heeft hij een podcast en deelt hij veel over zijn manier van werken.

In mijn fysiek zie ik Rich Roll als rolmodel. Hij is op latere leeftijd (40) begonnen met fanatiek sporten en heeft verschillende triatlons gewonnen. Hij heeft een vegan leefstijl en traint dagelijks. Rich ga ik het komende jaar ook beter bestuderen. Ik ga geen triatlons doen, maar wel twee halve marathons lopen het komende jaar.

Hierdoor kan ik stoppen met het blijven onderzoeken en luisteren naar allerlei andere goeroes die me vooral verward maken.

Wie is jouw rolmodel?

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.