Kwaliteit belangrijker dan impact

“Maak je impact meetbaar en zichtbaar,” schreef ik al eens, maar de klant interesseert het niet veel, zegt Rob van de Dool van Yumeko. Het belangrijkste voor de klant is de kwaliteit.

“Ik ga ook geen vieze drop kopen omdat het product een positieve impact heeft,” zegt Rob in ons gesprek voor de podcast. Het gesprek is hier te beluisteren Activist die de keten verandert – Rob van den Dool.

Dit gesprek open ik met de stelling dat Rob werkt aan de verbetering van een heel smerige keten. Waarop Rob zegt dat iedere keten smerig is. Hij begrijpt niet dat er ondernemers zijn die bewust een negatieve impact hebben op de maatschappij en de planeet, in ruil voor meer winst.

Yumeko maakt de positieve impact die ze hebben zichtbaar bij de producten in de webshop en in een jaarlijks verslag, maar dat verslag wordt nauwelijks gedownload. Het verslag is meer voor henzelf, om te bevestigen wat de impact is en waar nog mogelijke verbeteringen liggen.

Bij de start van het bedrijf was het voor Rob en zijn mede-oprichter duidelijk dat ze een positieve impact willen hebben op de wereld. De keten van dekbedden bleek smeriger dan het grootste deel van de dekbed-koper zich realiseert. 

  1. Dons – de ganzen en eenden worden levend geplukt.
  2. Katoen – boeren kunnen niet leven van de katoenopbrengst.
  3. Karton – verpakkingsmateriaal wordt door koper weggegooid.
  4. Alternatief voor katoen – enorme verbruik van water bij groei van katoen.

Rob begon bij het dons en ontdekte steeds meer knelpunten in de keten. Na iedere verbetering ontdekt het bedrijf weer een volgende schakel die beter moet.

Wat me vooral is bijgebleven uit het gesprek is de opmerking van Rob dat impact mooi is, maar dat de kwaliteit van je product het belangrijkste is. Mensen zijn bereid meer te betalen voor je product wanneer je de beste kwaliteit levert. Wanneer je een positieve impact hebt is dat mooi meegenomen en blijven klanten bij je.

Het is duidelijk dat er in iedere markt meer dan genoeg kansen liggen voor ondernemers om een positieve impact te hebben. Welke keten je ook onderzoekt, je vindt overal misstanden. Door een positieve impact op de eerste plek te zetten in de missie en de beste kwaliteit op de eerste plek voor het product, is er voldoende ruimte om te groeien met je bedrijf. Met de visie op de positieve impact zijn we in staat om de keten stapje voor stapje te verbeteren.

Werken aan een positieve impact levert meer op en is leuker, zegt Rob, en ik kan me daar absoluut in vinden! 🙂

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.