In verbinding met anderen

Hi Esther, Voel jij je onderdeel van een groter geheel? Natuurlijk ben je er onderdeel van, maar voel je je er ook verbonden mee? Je staat bijvoorbeeld niet boven het ecosysteem, maar je bent er onderdeel van, of misschien ben je zelfs dienstbaar aan het ecosysteem. Maar, voel je je ook verbonden met dat ecosysteem?… Lees verder In verbinding met anderen

Het momentum van de sneeuwbal

Rembrandt van Rijn (1606 – 1669) maakte in zijn leven ongeveer driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en tweeduizend tekeningen (Wikipedia). Pablo Picasso (1881-1973) produceerde tienduizenden schilderijen, beelden en keramiek in zijn leven (kunstfanaatjes). Schrijvers zoals Seth Godin, Stephen King en vele andere wachten niet op inspiratie voor een meesterwerk maar schrijven iedere dag. Ze gaan niet… Lees verder Het momentum van de sneeuwbal

Het negatieve effect van schaamte in je besluitvorming

Nu ik 54 ben schaam ik me voor minder dingen dan toen ik 15 was, maar nog steeds schaam ik me voor allerlei dingen. “Schaamte is een sociale, morele pijnlijke emotie die je ervaart als je vindt dat wie je bent niet voldoet aan bepaalde normen.” Psycholoog Aukje Nauta Het nieuwste boek van Aukje Nauta,… Lees verder Het negatieve effect van schaamte in je besluitvorming

Vrouwen en minderheden voordeel geven

Waarom zou je vrouwen en minderheden voordeel geven in je bedrijf bij sollicitaties en promoties? Omdat het winst oplevert. Uit gesprekken met o.a. Sophie van Gool, Ruth Nahumury, Bouchra Talidi en Melvin Tjoe Nij heb ik geleerd over het belang van diversiteit in je bedrijf. Meer diversiteit en inclusiviteit in je gehele bedrijf betekent dat… Lees verder Vrouwen en minderheden voordeel geven

Ontwikkel gewoontes met meer gemak

Het ontwikkelen van een gewoonte bestaat uit veel kortetermijnbesluiten. Iedere dag komen er dingen op je af waarvoor je snel een besluit neemt, waardoor je niet toekomt aan dat ene ding dat het belangrijkste is. Doordat ondernemers iedere dag weer hun dagelijkse prioriteit bepalen en met mij delen, ontdek ik steeds meer verhalen (lees excuses)… Lees verder Ontwikkel gewoontes met meer gemak

10+ tactieken voor een goed gevoel in je bedrijf

Wanneer ik me druk maak over dingen die ik niet kan of wil beïnvloeden, dan leidt dit me af van de dingen die ik echt te doen heb. Ik kan dit voorkomen door bewust te werken aan een goed gevoel. Hoe ik me voel is een van de belangrijkste elementen die bepalen welke kortermijnbeslissingen ik… Lees verder 10+ tactieken voor een goed gevoel in je bedrijf

Hoe Viktor Frankl je helpt bij alledaagse besluiten

“De waan van de dag weerhoudt mij er iedere dag weer van om de echt belangrijke zaken op te pakken,” is het antwoord dat ik het meeste krijg van ondernemers op de vraag waarom een doel niet is behaald. Hoe kunnen de inzichten van Viktor E. Frankl je helpen om dit te veranderen? Hoe kan… Lees verder Hoe Viktor Frankl je helpt bij alledaagse besluiten

Hoe een concreet doel mij hielp bij de kortetermijnbeslissingen

Na een lange voorbereiding was het zondag 17 okt 2021 zover, ik bereikte mijn doel en mijn meest sportieve resultaat tot dan toe. Met een duidelijk doel, goede training, een team waarmee we samen de voorbereiding deden, een topcoach, focus en ondersteuning vanuit huis was ik in staat om de marathon van Amsterdam onder de… Lees verder Hoe een concreet doel mij hielp bij de kortetermijnbeslissingen

4 beslissingen die slecht zijn voor de 99%

Verzet je tegen onderstaande kortetermijnbeslissingen, die op de lange termijn ernstige negatieve consequenties hebben voor het bedrijf, de medewerkers, klanten en de omgeving. Met korte termijn bedoel ik hier, van een kwartaal tot maximaal een jaar. De meeste van deze beslissing betekenen een financiële vooruitgang voor enkelen ten koste van de overige betrokkenen. Productie verplaatsen… Lees verder 4 beslissingen die slecht zijn voor de 99%

Je langetermijndoelen nu realiseren

Een actie die je op de korte termijn moet doen, waar je bewust over moet nadenken, is een kortetermijnbeslissing. Je wilt dit soort beslissingen snel nemen, zodat ze niet te veel aandacht kost, en je wilt de dingen doen die je langetermijndoelen ondersteunen. Hoe doe je dat? Het lastige is dat mijn brein wordt gedreven… Lees verder Je langetermijndoelen nu realiseren